Kraamzorg

Zwanger zijn is een bijzondere ervaring, vooral als het uw eerste kindje betreft. Er gebeurt zoveel in uw lichaam dat nieuw voor u is. Er verandert ook van alles in uw leven. Goede ondersteuning voor u en uw gezin is daarbij onmisbaar.

Een goede voorbereiding

In de zevende maand van uw zwangerschap komt een kraamverzorgende bij u thuis, om te praten over uw verwachtingen en wensen ten aanzien van de kraamzorg. Tijdens dit persoonlijk gesprek krijgen u en uw partner informatie over uiteenlopende onderwerpen, zoals thuis of in het ziekenhuis bevallen, de verzorging van de baby en de keuze tussen borst- en flesvoeding.  In ieder geval heeft u - of u nu thuis bevalt of in het ziekenhuis - bedverhogers (ofwel ‘klossen’) nodig. Deze en andere producten kunt u kopen in onze Vivent Thuiszorgwinkels. Ook kunt u zich in deze periode opgeven voor diverse cursussen bij het Vivent Cursusbureau.

Aanmelden voor kraamzorg

Welkom Kraamzorg levert kraamzorg aan verzekerden van diverse ziektekostenverzekeraars. Klik hier voor meer informatie of aanmelden.

Welkom Kraamzorg

Aldetiendstraat 23 5402 ZC Uden
T: 0900-22 000 66 (Lokaal tarief)
E: kraamzorgservice@welkomkraamzorg.nl

 

 

Kosten

Voor (kraam)zorg is een indicatie nodig. Na aanmelding wordt vastgesteld hoeveel uur kraamzorg u nodig heeft. Dit is afhankelijk van uw situatie en zorgverzekeraar. Op drie momenten wordt gekeken welke kraamzorg nodig is: ongeveer in de zevende maand van de zwangerschap, op de dag van de bevalling en op de derde of vierde dag in het kraambed. Het basispakket kraamzorg is 49 uur, verdeeld over de eerste 8 dagen, exclusief de bevalling. Naast deze 49 uur is er voor u de mogelijkheid om extra zorguren in te kopen. Dit kan tot de 14e dag van het kraambed. Deze extra zorguren worden waarschijnlijk niet door uw verzekeraar vergoed.