miMakker Puck

Vreugde en verdriet horen bij ons leven. Maar wat als de traan opdroogt en de lach verstilt? Heel veel mensen die lijden aan dementie krijgen hiermee te maken. Ze raken verstard en grijpen terug op hun eerste levensbehoeften. Hiervoor heeft Stichting miMakkus een nieuwe vorm van zorg ontwikkeld. Door een bijzondere manier van clownerie, weet een miMakker vreugde en rust te brengen binnen de psychogeriatrische afdelingen van een zorginstelling. Bij Vivent De Hooghe Clock werkt zo’n bijzondere clown. Haar naam is Puck en zij brengt ook graag een bezoekje aan uw zorginstelling.

miMakker

Activiteitenbegeleider Annemarie Kreté is sinds januari 2008 gecertificeerd miMakker. “Een glimlach toveren op een gezicht, dat is waar een miMakker het voor doet. Het klinkt misschien in eerste instantie wat vreemd, totdat je die glimlach in levenden lijve mag aanschouwen; misschien wel de eerste van die week.” Een miMakker heeft geleerd zichzelf leeg te maken, impulsen te herkennen van mensen met dementie en hier een speelse en humorvolle reactie op te geven. Het is geen act die vooraf is ingestudeerd, want een miMakker stelt zich vooraf geen doelen. Juist dat maakt een miMakker uniek.

Contact

Wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een miMakkerbezoek? Dan kunt u contact opnemen met Annemarie Kreté via telefoonnummer (073) 645 47 00. U kunt haar ook mailen op  a.krete@vivent.nl

Vivent De Hooghe Clock
T.a.v. miMakker Puck
Klokkenlaan 85
5231 AP ’s-Hertogenbosch
www.vivent.nl

Kijk ook eens op www.miMakkus.nl

Deel deze pagina