Blog

Zorg dat je d’erbij komt!

  • Vivent Communicatie
  • 0 reacties
Door: Roel Jutten, divisiemanager Wonen en Zorg Ik werk al een hele tijd in de zorg. Vroeger in ziekenhuizen, de laatste jaren in de ouderenzorg. Pas stelde iemand mij de vraag wat nu eigenlijk het leukste is. Natuurlijk heeft alles zijn charme, maar voor mij is dat uiteindelijk toch de ouderenzorg. Maar dat geldt blijkbaar niet voor iedereen, want er is een enorm tekort aan verpleegkundigen en verzorgenden niveau 3 IG in de ouderenzorg. En dat is zo jammer!  

Eigen regie, een woord of waargemaakt?

  • Vivent Communicatie
  • 0 reacties
Het allerbelangrijkste thema in de zorg: maximale regie voor de cliënt. Weten we wat werkelijk wat hiermee bedoeld wordt? Door: Karin van Grinsven, divisiemanager Thuiszorg Vivent  We kennen de functie van een regisseur in het theater. Ook al is meestal de grote lijn van het verhaal bepaald, de regisseur geeft vorm, inhoud en kleur aan de gebeurtenissen op het toneel. De regisseur besluit hoe, waar en wanneer acteurs hun rol invullen. In goede samenwerking zal de essentie en de sfeer van het verhaal goed tot zijn recht komen.

‘Ik hoef geen computer, alles zit in mijn hoofd’

  • Vivent Communicatie
  • 0 reacties
  • Thuiszorg, Wonen en zorg
Een cliënt van Vivent aan het woord Mevrouw Savelkouls is 88 jaar en woont in het centrum van ’s-Hertogenbosch. ‘Ik heb een bewogen maar goed leven,’ zegt ze. Zij doet veel zelf, zoals de boodschappen en voor zichzelf koken met vooral veel verse groenten. ‘En als ik dan de boodschappen heb gedaan en het is mooi weer, dan pik ik even een terrasje op de markt. Het is fantastisch hoe iedereen dan voor me opzij gaat met mijn rollator!’ Mevrouw Savelkouls is nog erg vief, ondanks haar hoge leeftijd. ‘Mijn hoofd is wel oud, maar werkt nog goed,’ benadrukt ze.