Dagbesteding Fysiofit Social Club (FSC)

Vught heeft een nieuwe vorm van dagbesteding: de Fysiofit Social Club (FSC). Deze biedt dagbesteding waarbij bewegen centraal staat. Iedereen is er welkom. In de Fysiofit Social Club krijgt u deskundige begeleiding van een fysiotherapeut. Elke dag is er een uur durend beweegprogramma in groepsverband. Dat kan gaan om sport en spel, maar bijvoorbeeld ook om het voorkomen van vallen. U maakt samen met de andere deelnemers uw eigen gezonde lunch met soep en brood. Uiteraard is er ook ruimte voor ontspanning, creativiteit en sociaal contact.
 

Bewegen

De FSC richt zich op ouderen, al dan niet met een lichte beperking. Zo kunt u er bijvoorbeeld prima terecht met dementie of een NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel). Bewegen is goed voor uw conditie en het gevoel van welbevinden. Daarnaast is bewegen voor mensen met dementie goed om depressie te voorkomen. Bij mensen met NAH is bewegen goed om het vertrouwen in hun eigen lichaam te herstellen. 

 

Preventief

Als u meer beweegt verkleint u ook de kans op vallen. Valpreventie is heel belangrijk, want ouderen die vallen ondervinden vaak nare gevolgen. Dat kan gaan om lichamelijk letsel en ongemak, maar ook om angst, wat weer kan leiden tot sociaal isolement.

Aanmelden

In De Fysiofit Social Club werken Vivent en Fysiofit samen. Alle Vughtse ouderen zijn van harte welkom. Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Vivent (088 - 163 70 00). U vindt de Fysiofit Social Club aan de Industrieweg 26A in Vught. Voor vervoer naar en van de FSC kunt u gebruik maken van de seniorenbus.

Ook interessant voor u