Dagbesteding Vivent, een zinvolle tijdsbesteding

Op diverse locaties in de regio 's-Hertogenbosch biedt Vivent dagbesteding voor ouderen aan. Met u kijken we welke locatie voor u het meeste aansluit. Kijk hieronder voor de mogelijkheden.

Dagbesteding bij Vivent: Wat kan er nog wel? 

Huiselijkheid, warmte en een prettige sfeer: bij de dagbesteding van Vivent doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat u zich op uw gemak voelt. De dagbesteding kan in het teken staan van ontspanning, het bijhouden van de dagelijkse routine of sociale activiteiten. Alle activiteiten gaan uit van de mogelijkheden van de deelnemer. Vivent vindt het ook waardevol dat uw mantelzorger even de handen vrij heeft terwijl u zelf actief bent en buitenshuis uw dagbesteding heeft.

Dagbesteding voor wie? 

Vivent biedt zelfstandig wonende ouderen de gelegenheid om in gezelschap van leeftijdsgenoten de dag door te brengen. Dagbesteding is er voor als u extra ondersteuning nodig heeft bij uw dagelijks functioneren. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat u zich alleen voelt of het niet helemaal kunt redden thuis. Het kan ook zijn dat u wacht op een verhuizing naar een verzorgings- of verpleeghuis en tot die tijd alvast aansluiting zoekt met anderen in uw dagbesteding.

Invulling dagbesteding in de praktijk

Naast volop mogelijkheden tot contact krijgt u een uitgebreid programma aangeboden, dat wordt afgestemd op uw behoefte. Dit programma kan bijvoorbeeld bestaan uit handvaardigheid, spellen, geheugentraining, lezen, praten, wandelen of  bewegen.

Vertrouwd raken met technologie in de zorg

In de zorg wordt steeds meer gebruik gemaakt van technologie. Vivent is ook actief met de inzet van innovatieve middelen die cliënten vooruit helpen. Vaak kunnen dingen sneller en makkelijker met technologische middelen en vergroten ze de eigen regie van de cliënt. Het is daarom van belang dat cliënten met technologische middelen om kunnen gaan. Op diverse locaties van de Dagbesteding van Vivent worden deelnemers dan ook vertrouwd gemaakt met deze zaken. Zo zijn deelnemers bekend gemaakt met het gebruik van een iPad. 

Voordelen die ervaren worden zijn bijvoorbeeld dat mensen zelf (zorg)informatie op kunnen zoeken en spelletjes kunnen doen zoals geheugentraining. Ook kan het bewegingsprogramma aangevuld worden met oefeningen op de iPad en kunnen mensen ook via deze weg sociale contacten aanhalen. De ervaring leert dat deelnemers snel nieuwsgierig worden en meer willen weten. Vivent wil de kennismaking met technologie op meer plaatsen binnen de Dagbesteding gaan aanbieden.  

Locaties en tijden dagdagbestedingen vanuit Vivent

Vivent biedt dagactiviteiten aan op verschillende locaties in Den Bosch, Rosmalen (Zorgboerderij Eyghentijds), Vught, Boxtel, Berlicum (Berlerode), Schijndel (zie ook hieronder: Zorgboerderij De Heesdonck) en Den Dungen (Litserborg).U kunt één of meerdere dagen per week deelnemen. De activiteiten beginnen om 10.00 uur en eindigen om 16.00 uur.  Het is ook mogelijk om alleen maar een kop koffie te drinken, dan heten onze medewerkers van de dagbesteding u van harte welkom en zij kunnen u meer vertellen over de voorwaarden. Klik hier voor een actueel overzicht van de adresgegevens van de diverse locaties.  

Kosten dagbesteding 

U betaalt de vastgestelde eigen bijdrage die is verbonden aan de indicatie die u voor dagbesteding heeft. Heeft u geen indicatie, dan kunt u voor uw dagbesteding ook bij Vivent terecht. U betaalt dan een vast bedrag per dag. 

Contact dagactiviteiten 

Voor meer informatie over dagbesteding kunt u contact opnemen met De Vraagbaak via 088 - 163 70 00.

Ook interessant voor u