Alzheimer Café 9 april

Omgaan met een partner met dementie is soms een hele opgave. De persoon met dementie is moeilijker te begrijpen. Hierdoor kunnen er misverstanden, irritaties en opstandig gedrag ontstaan. De mantelzorger kan daardoor het gevoel hebben dat hij tekortschiet. Video-interventie-ouderenzorg (VIO) kan hierbij een uitkomst bieden.

Meer inzicht door VIO

Op 9 april a.s. is er weer een bijeenkomst van het Alzheimer Café in 's-Hertogenbosch. Dit keer zal het gaan over video-interventie-ouderenzorg (VIO). VIO is een prettige methode om mensen bewust te maken van de omgang met een ander. Door korte opnames van alledaagse momenten zie je of je de ander helpt of het juist onbedoeld moeilijker maakt. VIO consulent Henriëtte Houben zal het hebben over de begeleidingsmethode aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. U kunt ook met elkaar in gesprek gaan over uw ervaringen met gedragsveranderingen, en elkaar inspireren met tips. 

Praktische informatie

Op maandag 9 april a.s. bent u van harte welkom vanaf 19.00 uur in het Alzheimer Café bij Vivent De Hooghe Clock, Klokkenlaan 85, 5231 AP ‘s-Hertogenbosch. Het programma begint om 19.30 uur en tussendoor is er een pauze. De avond wordt afgesloten om 21.30 uur. De toegang is gratis.

Voor meer informatie kunnen belangstellenden contact opnemen met Vivent afdeling Behandeling & Consultatie via Beppie Schothorst, casemanager dementie, telefoon: 06 – 52 60 94 02 of met Marieke Soontiëns, psycholoog, telefoon: 073 – 645 41 77.