Nieuws en maatregelen Coronavirus

Lees hier het laatste nieuws van Vivent over de voorzorgsmaatregelen en versoepelingen in verband met het coronavirus.

Lees meer

Alzheimer Café ’s-Hertogenbosch 8 november 2021 ‘Lusteloosheid door dementie’

Dinsdag 26 oktober 2021

Thema: ‘Lusteloosheid door dementie’

Als gevolg van de ziekte dementie kan iemand lusteloos worden. Er wordt ook wel gezegd dat iemand minder initiatief neemt. Als je voorstelt om iets te doen, wordt dat afgewezen. Iemand met dementie belooft je te helpen, maar blijft vervolgens op de bank zitten. Hobby’s worden verwaarloosd en contacten met vrienden verwateren. In de omgang met elkaar kan dit problemen geven. Wat is lusteloos gedrag? Waardoor wordt het veroorzaakt? Hoe ga je ermee om? We bekijken deze avond een video over lusteloosheid door dementie. Hierin vertellen mantelzorgers, een hoogleraar ouderenpsychologie en een GZ-psycholoog meer over de oorzaken van lusteloosheid en geven tips voor de omgang ermee.

Praktische informatie

Het Alzheimer Café vindt plaats in het restaurant van woonzorgcentrum Vivent De Hooghe Clock op de Klokkenlaan 85 in ’s-Hertogenbosch. De zaal is open vanaf 19.00u. Het programma start om 19.30u en eindigt om 21.30u. De toegang is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Wij volgend de richtlijnen van het RIVM en van Alzheimer Nederland:

Bij klachten die passen bij infectie met het coronavirus kunt u niet deelnemen aan het Alzheimer Café.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gespreksleiders Marieke Soontiëns, psycholoog Vivent of Ghis Boot, casemanager dementie, 088 – 163 7450 (secretariaat). Of kijk op de website van Vivent www.vivent.nl.

Volg ons op