fbpx

Nieuws en voorzorgsmaatregelen Coronavirus

Vivent volgt de richtlijnen van het RIVM in het belang van de gezondheid van onze cliënten en onze medewerkers. Lees hier het laatste nieuws en de voorzorgsmaatregelen die we nemen.

Lees meer

‘Dagje Thuis’ voor ouderen in Haaren

Woensdag 17 juli 2019

Voor ouderen die wat afleiding en gezelschap kunnen gebruiken start in Haaren binnenkort een wekelijks Dagje Thuis in gemeenschapshuis Den Domp. Dagje Thuis richt zich op zelfstandig wonende ouderen met bijvoorbeeld lichamelijke of  geheugenproblemen en die behoefte hebben aan wat gezelschap. De gedachte is  de deelnemers een steuntje in de rug te bieden.

Elke woensdag van 10.00 tot 16.00 kunnen zij elkaar in Den Domp ontmoeten, praten, samen eten of meedoen aan wisselende, lichte activiteiten. Denk aan puzzelen, simpele bewegingsoefeningen of handwerken, of gezellig een dagje weg. De gasten bepalen steeds zelf het programma van de dag. Daarbij krijgen ze begeleiding van een professional en enkele vrijwillige gastvrouwen. De lunch wordt verzorgd.

Mantelzorgers

Dagje Thuis betekent tevens ontspanning voor partners en mantelzorgers. Die hebben dan immers wat uurtjes tijd voor zichzelf. Niet onbelangrijk, want sinds de samenleving besloot ouderen langer thuis te laten wonen, wordt de groep mantelzorgers hand over hand groter. In tegenstelling tot vrijwilligers kunnen zij geen nee zeggen tegen hun zorgtaak.

Het project is een initiatief van onder andere KBO, GGD, ContourdeTwern, Zorggroep Elde, Vivent Thuiszorg, T’Heem, Cello, dorpshuis Den Domp en de gemeente Haaren. Soortgelijke projecten lopen al met succes in Helvoirt, Esch en Boxtel.

Meer informatie

Bent u geïnteresseerd als deelnemer of vrijwilliger, of kent u iemand voor wie Dagje  Thuis een uitkomst is, neem dan contact op:
Frank van Gorp, frankvangorp@contourdetwern.nl 06 826 25 359
Ineke Matheeuwsen, inekematheeuwsen@contourdetwern.nl 06 836 92 717

 

Dagje thuis Haaren

 

Volg ons op