De beleving van dementie

Als bij iemand de diagnose dementie wordt gesteld, roept dit allerlei gevoelens op zoals onzekerheid, verdriet, onmacht en angst voor de toekomst. Waar loopt iemand tegenaan als de geheugenproblemen toenemen? Hoe is het om minder regie te hebben op je leven? Wat helpt je om hiermee om te gaan? Hoe is het om aan de mensen om je heen te vertellen dat je dementie hebt? Welke reacties krijg je? Hoe ervaar je het om afhankelijker te worden van anderen en hulp te krijgen bij zaken die je vroeger zelf deed? Wat draagt bij aan de kwaliteit van leven met dementie?

In gesprek met iemand met dementie 

Alzheimer Café ’s-Hertogenbosch & Vught gaat op 19 februari a.s. in op hoe iemand de ziekte dementie beleeft. We hebben een gesprek met iemand met dementie. Samen met hem zullen we stilstaan bij hoe hij deze aandoening beleeft. We spreken met hem over zijn situatie en over de gevolgen van zijn ziekte op zijn dagelijks leven en hoe hij daarmee omgaat. Na dit gesprek gaan we met de bezoekers in gesprek over hun ervaringen en belevingen met dit onderwerp.

Praktische informatie

Op maandag 19 februari bent u van harte welkom vanaf 19.00 uur in het Alzheimer Café bij Vivent De Hooghe Clock, Klokkenlaan 85, 5231 AP ‘s-Hertogenbosch. Het programma begint om 19.30 uur en tussendoor is er een pauze. De avond wordt afgesloten om 21.30 uur. De toegang is gratis.

Voor meer informatie kunnen belangstellenden contact opnemen met Vivent afdeling Behandeling & Consultatie via Beppie Schothorst, casemanager dementie, telefoon: 06 – 52 60 94 02 of met Marieke Soontiëns, psycholoog, telefoon: 073 – 645 41 77. Of kijk op de website van Vivent www.vivent.nl (zoekterm dementie).