“De zorg op Heeseind vind ik geweldig”

Maandag 21 januari 2019

Mevrouw De Bonth (87) verbleef na een heupoperatie op revalidatieafdeling Heeseind van Vivent. Eenmaal thuis sloeg het noodlot toe. Ze viel twee keer. Beide keren schoot haar nieuwe heup uit de kom. Ze kwam opnieuw naar Heeseind om te revalideren. “Ik vond het zo fijn dat ze geregeld hadden dat ik dezelfde kamer kreeg als de vorige keer.”

“Het was twee dagen na mijn operatie en ik lag nog in het ziekenhuis, toen mijn nieuwe heup voor het eerst uit de kom kwam. Omdat ik alleen woon, vroeg ik of ik in het ziekenhuis mocht blijven. Daar lag ik uiteindelijk twaalf dagen. We sliepen met vier man op een kamer. Dat was ontzettend druk. Ik zag iedereen naar huis gaan en baalde daarvan, maar wist dat dit in mijn geval niet kon. Het was een opluchting toen ze me vertelden dat ik naar Heeseind mocht om te revalideren. Dat ging voorspoedig, maar toen ik goed en wel thuis was, ging het weer mis. In één weekend viel ik twee keer. Beide keren schoot mijn heup uit de kom. Ik was zo verdrietig dat het wéér was gebeurd. Een kleine troost was dat ik terug kon naar Heeseind en het personeel geregeld had dat ik dezelfde kamer kreeg als de vorige keer.”

Rust en gezelligheid

“Natuurlijk ben ik liever thuis, maar ik ben blij dat ik hier naartoe kon. Ook voor mijn zoon. Het betekent rust voor ons allebei. Voor hem, omdat hij weet dat er goed voor me wordt gezorgd. Voor mij, omdat ik hier een kamer met badkamer voor mezelf alleen heb. Als mijn zoon komt, zitten we hier lekker samen te kletsen. Dan is het toch iets meer eigen, ook al ben je niet thuis. Het is hier een gezellige drukte met een fijne club verpleegsters. De één is nog leuker dan de ander. Ze krijgen van mij allemaal een tien! De eerste keer waren ze allemaal een beetje bang. Iedereen vreesde een nieuwe valpartij en dat mijn heup er weer uit zou schieten. Omdat mijn heup nu in het gips is gezet, kan dat niet meer gebeuren. Daardoor kan ik mezelf niet zo goed wassen, maar daar weten ze hier wel raad mee.”

Een aanrader

“Zo lang mogelijk heb ik geprobeerd om alles zelf te doen en het is lastig voor mij om hulp te vragen. ‘Daar zijn we voor’, zeggen die meiden dan. Dat maakt het een stuk makkelijker. De zorg hier is geweldig. Dat zit ‘m in kleine dingen. Zo komen de verpleegsters bij me zitten om te buurten en worden mijn haren geborsteld. Samen doen we er alles aan om te voorkomen dat ik val. Ze begeleiden en stimuleren me om de dagelijkse dingen weer zelf te kunnen doen, zodat ik weer zelfstandig kan wonen. Ik hoop eind volgende week naar huis te mogen. Daar kijk ik naar uit, hoewel ik de gezelligheid en drukte van Heeseind wel een beetje zal gaan missen. Ik heb geboft en raad het iedereen aan!”

Volg ons op