Nieuws en voorzorgsmaatregelen Coronavirus

Vivent volgt de richtlijnen van het RIVM in het belang van de gezondheid van onze cliƫnten en onze medewerkers. Lees hier het laatste nieuws en de voorzorgsmaatregelen die we nemen.

Lees meer

“Een uitje met de wensambulance”

Dinsdag 21 januari 2020

Een dagje weg

“Een poosje geleden werd mij gevraagd of ik wist welke bewoner er mee kon met de wensambulance. Ik wist wel een bewoner die we blij konden maken met een dagje weg. Na alle voorbereidingen was het op dinsdag 17 december 2019 zover.

Om 11.00 uur reed de wensambulance voor de deur. Na een korte kennismaking met elkaar, vertrokken we met z’n allen naar Heeswijk naar de abdij van Berne. De bewoner ging namelijk met zijn twee broers en schoonzus naar de abdij in Heeswijk. De bewoner heeft samen met zijn broers een bijzondere herinnering aan het klooster. Hij heeft met zijn broers 10 jaar in het klooster gewoond voor zijn middelbare schooltijd en de kweekschool met als doel daar te blijven. We werden om 11.30 uur verwacht bij de abdij, waar we opgewacht werden door een pater die ons een rondleiding gaf door het klooster. Hij vertelde ons over het ontstaan van het klooster in Heeswijk, liet ons bijzondere ruimtes zien en vertelde hier het één en ander over.”

Het was een bijzonder moment voor de broers om de mis samen bij te wonen

“Na de rondleiding werden we om 12.00 uur uitgenodigd voor de Heilige Mis. Het was een bijzonder moment voor de broers om deze mis samen bij te wonen. De medewerkers van de wensambulance waren erg aardig, ze straalden rust uit en waren erg behulpzaam.

We hebben een erg bijzondere dag gehad waar we met veel plezier op terug kijken. Dit was geen geluksmomentje maar een geluksdag voor ons allemaal. Dank je wel voor iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.

Deze dag heeft me energie gegeven, en het heeft me nog duidelijker gemaakt waarom ik in de zorg ben gaan werken.”

Ingrid

Volg ons op