Voorzorgsmaatregelen in verband met Coronavirus

Vivent volgt de richtlijnen van de RIVM in het belang van de gezondheid van onze cliënten en onze medewerkers. Wij nemen daarom voorzorgsmaatregelen in samenwerking met de GGD.

Lees meer

Happy collega maand

Dinsdag 7 mei 2019

Roos Mekes, manager zorg- en behandelteams, was van mening dat we elkaar binnen Vivent meer complimenten mogen geven. Hierdoor ontstond de ‘Happy collega maand’. Tijdens deze maand mochten collega’s elkaar verrassen met complimenten. Het was een geweldige maand met prachtige complimenten. Dorothe en Clazien vertellen je graag over hun ervaring.

Happy collega – Dorothe

Onze manager Roos had het leuke idee om iedere collega een happy collega te geven. Deze collega mocht je een maand lang positiviteit toesturen en je wist niet wie jou happy collega was.

Al snel viel er bij mij een brief in de bus, en wat voor een! Dat een collega zo mooi over je kan schrijven, echt een kippenvelmomentje. In de avond heb ik vol trots tijdens het eten de brief voorgelezen aan mijn kinderen en mijn man. ‘’Mam die kun je in je zak steken‘’ zeiden ze, “wat een mooie woorden”.

Daarna volgde al snel een kaartje met spreuken die op je karakter sloegen. Dan kwam het thuis per post en dan weer in je postvak, wat een feest! En tussendoor ontving ik ook nog een leuk lief doosje met snoep, het kon niet op! Wat een geweldige ervaring. Ondertussen ging het gesprek onderling wie je happy collega was en er werd druk gespeculeerd. Een flexer vroeg zelfs “Waar hebben jullie het toch over? Het lijkt wel surprise”.

Op 1 April kon je bekend maken wie je happy collega was, dit was geen grapje. Je kon ook nog mollen, dan kon je andere collega’s iets positiefs toesturen. Wat een geweldige ervaring was dit! Echt super!

Complimenten van Clazien

En dan valt er een brief van onze manager Roos op de mat.. met de vraag of ik mee wil doen aan complimentenmaand en een collega wil overstelpen met complimenten. Wat een geweldig idee en wat leuk dat ik als vrijwilliger hieraan mee mocht doen!

Het mooie was dat Dorothe mijn Happy collega was. Tja… die ken ik al zo lang, dus dat moest wel lukken! Toch heb ik er een paar dagen over lopen denken, over hoe ik het aan moest pakken. Ik kom namelijk niet iedere dag op Mariaoord.

Eerst maar eens een brief schrijven. Hierin beschreef ik wat ik al die jaren zo in haar waardeer. Deze brief heb ik naar haar thuisadres gestuurd. Alle enveloppen heb ik door de buurvrouw laten schrijven. Tja.. als je elkaar zo lang kent, ken je ook het handschrift. Ik had nog een serie kaartjes, met leuke spreuken, die zeker op Dorothe van toepassing waren. Op de computer heb ik nog een begeleidende tekst geschreven om achterop de plakken en klaar! Gelukkig had ik een oud-collega bereid gevonden om iedere dag een kaartje in de bus bij Dorothe te doen. Dit natuurlijk als zij moest werken.

Wat moest ik stiekem lachen toen ik hoorde dat Dorothe zó enthousiast was en zelfs iets in de communicatieklapper schreef! Vooral dat ze zó nieuwsgierig was wie dat toch gedaan kon hebben. Dorothe was helemaal verrast toen ik bekend maakte dat zij mijn Happy collega was. Al met al vond ik het een heel leuk gebeuren (ik zelf ben ook verwend). Ik heb het natuurlijk maar van de zijlijn meegemaakt, maar ik denk dat het de teamspirit zeker verbetert. Roos bedankt dat ik mee mocht doen!

Volg ons op