fbpx

Nieuws en voorzorgsmaatregelen Coronavirus

Vivent volgt de richtlijnen van het RIVM in het belang van de gezondheid van onze cliƫnten en onze medewerkers. Lees hier het laatste nieuws en de voorzorgsmaatregelen die we nemen.

Lees meer

“Mijn werk zie ik als kans om Vivent te bedanken.”

Maandag 13 mei 2019

Vivent werkzaamheden

Dit voorjaar werkt aannemingsbedrijf F.A. Pennings aan de riolering van Vivent Mariaoord. Voor Sjors Pennings, de eigenaar van dit bedrijf, is dit een speciaal project. Zijn vader lijdt aan de ziekte van Alzheimer en is daardoor woonachtig op Kattenbosch, een verpleegafdeling op Mariaoord voor jonge mensen met dementie. Sjors is erg blij met de goede zorg voor zijn vader en ziet dit als zijn kans om Vivent hiervoor te bedanken.

Diagnose Alzheimer

“In de jaren vijftig startte mijn opa met het aannemingsbedrijf. Later heeft mijn vader het overgenomen. Tot 2011 ging dat erg goed. Vanaf toen begon ‘ons pap’ kleine foutjes te maken die bij ons begonnen op te vallen. Dat was niks voor hem. Daarom stelde ik voor om het bedrijf over te nemen, waarmee mijn vader al snel akkoord ging. Hij was 60 toen hij de diagnose kreeg: Alzheimer. Dat verklaarde veel voor ons”, vertelt Sjors.

Een mooie cirkel als levensloop

“Mijn vader woont nu op Kattenbosch, maar daar is hij ook geboren”, legt Sjors uit. “Het ouderlijk huis staat namelijk in de wijk Kattenbosch, dus eigenlijk vormt zijn levensloop een mooie cirkel. Mijn vader was een graag geziene man. Hij was enigszins eigenwijs, maar wel in de goede zin van het woord. Op een gegeven moment vergat hij steeds vaker bepaalde dingen. Hij kende overal de weg, maar ineens was hij de weg kwijt. We vroegen ons af hoe dat kon gebeuren. Toen bleek dat hij Alzheimer had. Daarna werd ‘ons mam’ ziek. Ze kreeg ALS. Daarom kon ze de ziekte van mijn vader er niet meer bij hebben. Daar kwam Vivent in beeld.”

Vertrouwde omgeving

“Vivent was dichtbij; op loopafstand van de zaak. Mijn vader ging vanwege zijn Alzheimer al naar de dagbehandeling, dus was hier al bekend. Eerst begon het met een dagdeel per week. Dat voelde vertrouwd. Daarna ging het naar 2 dagen, waardoor hij hier al veel mensen kende. We hebben toen bedacht dat het beter was als ons pap op Kattenbosch ging wonen. Hij wilde eerst niet, maar we zeiden dat het dan beter voor ons mam was. Dan had zij ook wat meer rust. Gelukkig stemde hij daar mee in.”

Werk met een stukje emotie

Sjors vertelt dat zijn vader inmiddels al drie jaar op Kattenbosch woont. “Dat mijn vader hier woont is één van de redenen dat ik dit project hier heel graag wilde hebben. Ons pap wordt steeds minder mobiel en kent ons niet meer, hij zit in een vergevorderd stadium van de ziekte. Maar het feit dat we hem af en toe bij het werk kunnen zetten en dat hij dan wat geluiden herkent, dat vind ik eigenlijk al heel wat waard. Ik vind het heel bijzonder dat we hier aan de gang kunnen en mogen. Vooral voor ons pap en met deze weersomstandigheden. Ook al vangt hij van het hele werk maar 5 minuten op, als dat hem voldoening kan geven is dat mij meer waard dat het hele werk. Natuurlijk willen we graag een boterham verdienen, maar wat emotie komt in dit geval wel kijken.”

Voldoening uit een glimlach

Sjors is blij met de goede zorg van Vivent. “Vivent biedt mijn vader gewoon supergoede zorg. Het team dat er staat: petje af. Ik zou geen dag kunnen ruilen. Er wordt goed voor hem gezorgd, ondanks het feit dat wij weten dat hij soms wat eigenwijs is. Vorige week had ik met mijn zus nog een MDO-gesprek met zijn team. Normaal gaan mijn twee zussen hiernaartoe, maar ik was nu natuurlijk in de buurt. De mensen van de zorg halen voldoening uit de glimlach die hij geeft. Ik vind het knap als je zo goed je werk kunt doen. Daar heb ik respect voor.”

Volg ons op