Nieuws en voorzorgsmaatregelen Coronavirus

Vivent volgt de richtlijnen van het RIVM in het belang van de gezondheid van onze cliënten en onze medewerkers. Lees hier het laatste nieuws en de voorzorgsmaatregelen die we nemen.

Lees meer

Mooie Carnaval momenten

Bij Vivent halen we samen het beste uit de dag. Dat doen we dus niet alleen, maar samen met al onze collega’s, bewoners, cliënten, vrijwilligers én mantelzorgers. Dat levert Mooie Momenten op, die we graag delen. Dankzij déze Mooie Momenten haalden we samen het beste uit de dag.

Carnaval met een vleugje Valentijn

Dit jaar viel Valentijn samen met de carnaval… en dat konden we toch echt niet zomaar voorbij laten gaan. De activiteitenbegeleidsters op Vivent Hof van Hintham gingen als “Valentijntjes” alle woningen langs, om veilig vanuit het voorportaal de LIEFDE rond te brengen.

“Oh, wat is dit leuk!” hoorden we een paar dansende dames roepen… “heerlijk even met de voetjes van de vloer!” Met een blos op de wangen van het pret maken.

De mensen reageerden blij en trots op de verspreidde ‘hartjes-complimenten’ Bij het zien van de tekst: “lekker ding” zagen we een bewoner nog eens wat rechterop gaan zitten en hij zong uit volle borst mee met ”de liefde en de gein…” zijn hand uitreikend naar een medebewoonster die lachend met de rode hartjesballon in haar hand door de lucht zwaaide. Valentijn deed zijn werk: men voelde de liefde en dat deed goed!

Carnaval bij Vivent Donkenhof

Helaas kunnen we dit jaar geen Carnaval vieren maar we hebben er toch iets gezelligs van gemaakt.

Met Carnavalsmuziek, en een Carnavalsattentie (rolschaatsjes gemaakt door de welfare Den Dungen) met een prachtige Valentijn roos in onze kar ging de activiteitenbegeleiding bij Vivent Donkenhof de woningen rond.

Door muziek begon iedereen spontaan te dansen en te zingen. Bewoners genoten van de gezelligheid. “Zo hebben we toch een beetje carnaval gevierd,” aldus een bewoonster.

Bosch Bezuukske

Twee dames van de Oeteldonkse Carnavals Club het “Bosch Bezuukske” brachten deze carnaval een hoog geëerd bezuukske aan Vivent Hof van Hintham waarbij we van hen een prachtige houten kist vol “Oeteldonkse gezelligheid” ontvingen voor alle bewoners. Dit als alternatief voor het Carnavalsfeest dit jaar, dat vanwege corona helaas niet doorgaat.

Niets doen was volgens het Bosch Bezuukske geen optie, dus daarom dit jaar een beetje anders: “Want wat er bij ons thuis ook gebeuren zal, we vieren altijd carnaval!” De activiteitenbegeleidster en “assistente” mevrouw Timmermans stonden klaar om de mensen van het Bosch Bezuukske te verwelkomen bij de receptie. Eenmaal thuis verzuchtte mevrouw Timmermans nog nagenietend: “Ik heb de carnaval weer eens gepruufd!”

Volg ons op