Nieuws en voorzorgsmaatregelen Coronavirus

Vivent volgt de richtlijnen van het RIVM in het belang van de gezondheid van onze cliënten en onze medewerkers. Lees hier het laatste nieuws en de voorzorgsmaatregelen die we nemen.

Lees meer

Mooie momenten #1

Bij Vivent halen we samen het beste uit de dag. Dat doen we dus niet alleen, maar samen met al onze collega’s, bewoners, cliënten, vrijwilligers én mantelzorgers. Dat levert Mooie Momenten op, die we graag delen. Dankzij déze Mooie Momenten haalden we samen het beste uit de dag.

Kaartbingo bij Vivent Hof van Hintham

Kaartbingo is een van de favoriete activiteiten die we binnen de dagbesteding bij Vivent Hof van Hintham bieden. Het is voor alle spelers een uitdaging om kaarten die opgenoemd worden te kunnen volgen en spannend wie er het eerste zijn of haar spelkaart vol heeft.

“Ik doe dit spel zo graag, het is altijd zo leuk om te doen,” horen we mevrouw zeggen als we tussendoor een kopje koffie bijschenken. We zien blije gezichten afwachtend opkijken om te horen wat de volgende kaart zal zijn.

Zelfgemaakte hoofdprijs voor volgende bingo

Toen de coronacrisis begon was het voor de dames van ontmoetingscafé De Biechten-Plus niet meer mogelijk om samen te komen voor een spelletje. Omdat ze toch iets wilden doen, bedachten de dames dat ze op veilige afstand konden gaan breien.

Samen maakten zij een kleurrijke sprei die ze willen schenken aan een bewoner van Vivent Hof van Hintham. De sprei wordt dan ook de hoofdprijs voor de eerstvolgende bingo!

Mini-vakantiemarkt bij Vivent Donkenhof

Begin juli organiseerde Vivent Donkenhof een mini-vakantiemarkt voor bewoners. Alle medewerkers hadden sieraden, sjaals, tasjes en gehaakte popjes verzameld voor de marktkraam. De andere kraam stond vol met heerlijke verse wafels, warme kersen en slagroom.

Onze bewoners waren zo enthousiast dat ze bij de kraam bleven snuffelen. “Oh, wat is dit mooi! Mogen wij dit houden?” en “Mag ik hier blijven? Het is zo leuk!”, vertelde een bewoonster.

Poffertjeskraam van 'De Zoete Inval'

Omdat de ontmoetingsruimte in Vivent Hof van Hintham nog niet open is, bezocht de activiteitenbegeleiding alle woningen met de poffertjeskraam van “De Zoete Inval”.

De mensen genoten van de accordeonmuziek en de geur van het bakken van de poffertjes. Voordat de poffertjes klaar waren, werd er gezongen en zelfs gedanst. “Wat een feestelijke dag” hoorden we een dame zeggen, wiegend op de muziek en met een glimlach van oor tot oor. De poffertjes smaakten goed, de meeste mensen kwamen terug voor een tweede rondje!

Volg ons op