Najaarsverkoop Welfare 28 oktober Litserborg 9.30 - 12.30 uur Archief

Ouderen hebben graag iets om handen, zoals breien, haken of borduren. Vrouwen leerden de basisbeginselen daarvoor vroeger op de lagere school. Tegenwoordig is het helemaal hip. Truien ontwerpen en ze vervolgens door ouderen laten breien, waarna ze daarna in chique zaken voor de verkoop worden aangeboden. 

Dit idee lijkt nieuw maar is dat eigenlijk niet.  De Welfare van het Rode Kruis doet dit al jaren, in Den Dungen al 48 jaar, met dit verschil dat de ouderen gratis werken en de opbrengst van de verkoop naar de goede doelen van het Rode Kruis gaat. Die verkoop vindt ook niet in winkels plaats, maar plaatselijk in huizen zoals De Litserborg. De leden van het Welfare werken meestal niet in opdracht, maar maken wat ze zelf willen.

 

 

Soms breien of haken de leden van het Dungense Welfare ook wel eens in opdracht. Zoals Jo bijvoorbeeld. Ze maakte een mooie rode deken en op de vorige verkoop was die in een mum van tijd verkocht. De koper wilde er graag nog eenzelfde bij. Dat wilde Jo niet weigeren en dus ging ze weer aan de slag. 

Wilt u ook een mooi breiwerk? Ook dit najaar kunt u weer terecht voor allerlei spulletjes: shawls, dekens, handdoekjes, sloffen, kussens, omslagdoeken …
Vrijwilligers van Vivent hebben ook mooie producten gemaakt.

Komt u kijken of er iets voor u tussen zit? Kom 28 oktober a.s. naar Litserborg in Den Dungen van 9.30 tot 12.30 uur.