Nieuws en voorzorgsmaatregelen Coronavirus

Vivent volgt de richtlijnen van het RIVM in het belang van de gezondheid van onze cliƫnten en onze medewerkers. Lees hier het laatste nieuws en de voorzorgsmaatregelen die we nemen.

Lees meer

Nieuwe naam woningen Vivent in Den Dungen wordt Vivent Donkenhof

Dinsdag 17 september 2019

Vivent schreef onlangs een prijsvraag uit voor een nieuwe naam voor de kleinschalige woningen voor mensen met dementie in Den Dungen. Uit meer dan 100 inzendingen koos de jury uiteindelijk de nieuwe naam: Vivent Donkenhof.

Dit jaar bestaan de woningen, grenzend aan de Litserborg, 5 jaar. In de afgelopen jaren zijn de woningen verder ontwikkeld en is de zorg verder gespecialiseerd. Om duidelijker herkenbaar te zijn in de Dungense samenleving, was er behoefte aan een nieuwe naam. Vivent daagde de inwoners van Den Dungen en Maaskantje, medewerkers, vrijwilligers en bewoners van Vivent Litserborg en hun familieleden uit om deze nieuwe naam te bedenken. Die gaven daar in grote getalen gehoor aan: Vivent ontving meer dan 100 inzendingen.

De jury, die bestond uit de cliëntenraad, een manager en een zorgprofessional, koos uiteindelijk voor de inzending van Rianne Pennings, die als vrijwilliger bij de dagbesteding van Vivent in Den Dungen werkzaam is. Zij diende de naam Donkenhof in “vanwege de vroegere plaats van bejaardenhuis De Donk en heel vroeger de kleuterschool Het kleuterhofje”.

Op 17 september onthulde wethouder Peter Raaijmakers de nieuwe naam Vivent Donkenhof tijdens een bijeenkomst voor betrokkenen en de pers.
Uit handen van de voorzitter van de cliëntenraad Theo van Helvoort ontving Rianne Pennings eeuwige roem, bloemen en een dinerbon ter waarde van € 100,- van restaurant Boer Goossens in Den Dungen.

De nieuwe naam wordt 1 januari 2020 in gebruik genomen en krijgt dan een prominente plek op het gebouw.

Volg ons op