Odette Koekenberg van Vivent gaf presentatie op Regionale Longfibrose dag

Donderdag 27 september 2018

Maandag 17 september 2018 vond er op de Regionale Longfibrose dag in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch een congres plaats. Cliënten en hun partners, maar ook zorgprofessionals konden het congres bijwonen.

Dit jaar waren er uitgebreide presentaties over het ziektebeeld longfibrose, mogelijke behandelingen en nieuwste ontwikkelingen. Odette Koekenberg gaf een presentatie over haar rol als gespecialiseerd longverpleegkundige in de thuiszorg. Naast lichamelijke aspecten en adviezen, medicatie, zuurstof en aanpassingen thuis, is ook de psychosociale begeleiding een zeer belangrijk onderdeel van haar werk. Odette besteedde in haar presentatie met name aandacht aan het onderwerp intimiteit en seksualiteit rondom deze chronische progressieve ziekte.

Tijdens het congres werd de efficiënte en doelmatige samenwerking tussen de longartsen, longverpleegkundig specialisten van het JBZ en de gespecialiseerde longverpleegkundigen van Vivent benadrukt. Door de korte lijnen in de onderlinge goede samenwerking kan er optimale zorg geboden worden aan de longcliënten in de eerste – en tweede lijn.​

Volg ons op