Nieuws en voorzorgsmaatregelen Coronavirus

Vivent volgt de richtlijnen van het RIVM in het belang van de gezondheid van onze cliënten en onze medewerkers. Lees hier het laatste nieuws en de voorzorgsmaatregelen die we nemen.

Lees meer

Ouderenzorgorganisaties werken samen in de coronacrisis

Maandag 16 maart 2020

Update 21-04-2020:  Per donderdag 23 april sluit de corona-afdeling. Het aantal cliënten dat op de afdeling wordt geholpen is zodanig afgenomen,  dat het open houden niet meer nodig is.

Persbericht 13 maart 2020

De ouderenzorgorganisaties in Noordoost-Brabant (Brabantzorg, Vivent, Van Neynsel, Laverhof, St. Jozefoord, Vughterstede, Schakelring,
De Annenborch, Pantein, ’t Heem) en het Jeroen Bosch Ziekenhuis zoeken naar de meest efficiënte inzet van medewerkers en beschermende materialen en proberen zo alles in werking te stellen om ouderen te beschermen tegen besmetting.

Maar een besmette cliënt isoleren van andere kwetsbare ouderen is nog niet zo eenvoudig. De zorg voor mensen met dementie is complex en maatwerk. Zeker als het gaat om ouderen met psychogeriatrische problemen, zoals dementie. Deze ouderen hebben vaak speciale en intensieve zorg nodig met extra veiligheidsmaatregelen.

In Noordoost-Brabant hebben elf ouderenzorgorganisaties samen met het Jeroen Bosch Ziekenhuis de handen ineen geslagen om hiervoor een passende oplossing te bieden. Ze realiseren samen een corona-afdeling voor cliënten met psychogeriatrische problemen die besmet zijn met het coronavirus. Op de corona-afdeling worden deze cliënten bij elkaar verpleegd door een vaste groep medewerkers. Inmiddels is een geschikte locatie gevonden in Boxtel op locatie Liduina bij Zorggroep Elde Maasduinen.

Het streven is dat de corona-afdeling eind volgende week operationeel is of zoveel eerder als mogelijk. In eerste instantie zal er plek zijn voor acht cliënten. Later verwachten de organisaties de afdeling op te kunnen schalen naar vijftien cliënten als dat nodig is. De cliënten worden verzorgd door medewerkers van de samenwerkende zorgorganisaties.

 

Volg ons op