Thema-informatiebijeenkomst Langer thuis wonen met dementie Archief

Vivent Hof van Hintham verzorgt thema-avond Langer thuis wonen met dementie. 

In de veranderende wereld van nu wonen mensen met dementie zo lang mogelijk thuis. Thuis in uw eigen veilige omgeving blijven wonen is natuurlijk ook het fijnste. Maar de omgeving moet daar ook aan wennen. 

Vivent is expert op het gebied van dementie. Deze wil zij graag delen.,Dit doen we met een thema-avond; Langer thuis wonen met dementie op donderdag 15 juni om 19.30 uur in de Ontmoeting bij Vivent Hof van Hintham, Vincent van Goghlaan 1 V, 5246 GA Hintham. De toegang is gratis, maar wel graag aanmelden via telefoonnummer 073 - 850 41 14 of per maildagbestedinghofvanhintham@vivent.nl

 

Dementie-vriendelijke omgeving
Ook thuis een dementie-vriendelijke omgeving creëren. Daarvoor is kennis nodig.
Wat is dementie? Waar kunnen we terecht met onze vragen? Hoe krijg ik hulp? Wat kunnen we doen om te helpen als partner, mantelzorger, familie, buur of wijkbewoner? 
Op donderdag 15 juni ontvangen wij u graag met een drankje om kennis te maken. Vanaf 20.00 uur start het programma met het toneelstuk ‘Zoeken’ door theatergroep Medemens uit Laarbeek.
Na deze voorstelling starten we de gespreksronde en is er tijd voor uw vragen. Het team van Vivent staat voor u klaar.


Toneelstuk ‘Zoeken’
Het toneelstuk is geschreven n.a.v. het idee van de werkgroep uit Laarbeek, zij wilde de gemeente "Dementie-vriendelijk" maken. Mensen met dementie zo lang mogelijk in hun eigen omgeving te laten wonen. Wat betekent dit in onze samenleving? Wat vraagt dit van de gemeenschap? Wat vraagt dat van ons, welke houding neem je aan m.b.t het soms wat vreemde gedrag, waarin kunnen we de soms zwaar overbelaste mantelzorger steunen?

Het toneelstuk "Zoeken" is geschreven om een aanzet te geven voor een gespreksronde waarbij we op al deze vragen zoeken naar een antwoord. Een eenduidig antwoord kan niet gegeven worden maar het onderwerp dementie is geen taboe meer en de dialoog hierover is geopend.

De regisseuse en schrijfster Lotte Goossens is zelf wijkverpleegkundige en komt, beroepsmatig gezien, regelmatig mensen met dementie en hun mantelzorgers tegen. De spelers zijn Ria Kandelaars, Jet Bouwmans, Arie Gevers, Gerda v.d. Burgt en Celie Vereiken.