Vivent De Hooghe Clock ontvangt internationale vrijwilligers Archief

Maandag 8 januari 2018 worden vier internationale vrijwilligers ontvangen bij Vivent De Hooghe Clock in ’s-Hertogenbosch. Zij komen via EVS European Voluntary Service een programma van Erasmus+. Zij zorgen voor een goede begeleiding van de vrijwilligers. Twee van de vier gaan aan de slag voor Vivent, de andere twee op scholen in de regio. Als tegenprestatie voor hun verblijf in Vivent De Hooghe Clock zetten zij zich alle vier ook op deze locatie in voor de bewoners. Komende maandag worden tijdens een bijeenkomst de contracten ondertekend.

Uniek in Noord Brabant 

Hilda Spelt is degene die het initiatief heeft genomen voor het naar Noord Brabant halen van deze internationale vrijwilligers. Zij richtte hiervoor speciaal de IJSiq Foundation op en werd hiertoe geïnspireerd door het vrijwilligerswerk wat haar zoon heeft gedaan in het buitenland. Zij zorgt er ook voor dat de vrijwilligers, die al een online cursus Nederlands hebben gekregen, een aanvullende cursus Nederlands gaan volgen, omdat voor het werken bij Vivent het spreken van de Nederlandse taal essentieel is.

Wonen en werken bij Vivent

Het viertal vrijwilligers woont gedurende het hele jaar 2018 op Vivent De Hooghe Clock en krijgt dit aanbod met een enigszins gereduceerd huurtarief. Ze verrichten daarvoor ieder vijf uur per week vrijwilligerswerk op deze Vivent locatie. Twee van hen gaan dus hun ‘grote vrijwilligersklus’ via EVS doen bij Vivent. Een Spaanse vrijwilliger bij Vivent Mariaoord en een Duitse bij De Hooghe Clock en Hof van Hintham.

Programma officiële ontvangst

Op maandag 8 januari a.s. wordt op Vivent De Hooghe Clock gestart met kennismaken met elkaar. Vervolgens krijgen de vrijwilligers een rondleiding door het gebouw. Tussen 11.00 en 12.00 uur volgt het officiële gedeelte met de ondertekening van de overeenkomsten in het restaurant op de begane grond van Vivent De Hooghe Clock. Daarna wordt de bijeenkomst in besloten kring vervolgd en gaan de vrijwilligers met de vrijwilligerscoördinatoren naar hun nieuwe werklocatie.