Vivent ontvangt opleidingsstatus Specialisten Ouderengeneeskunde

Dinsdag 15 februari 2022

Vanaf 1 maart 2022 kunnen (basis) artsen terecht bij zorgorganisatie Vivent voor hun opleiding tot specialist ouderengeneeskunde. Vivent heeft dan officieel de opleidingsstatus.

Instromen

Per maart 2022 is Vivent geaccrediteerd om een opleidingsplaats tot Specialist Ouderengeneeskunde aan te bieden. Dit voorjaar kunnen artsen meteen starten met de opleiding. Zij kunnen kiezen voor de vakgebieden: Geriatrische revalidatiezorg (GRZ), Somatiek en Psychogeriatrie. Vivent begeleidt basisartsen in hun kennismaking met het vak of laat hen direct instromen in de opleiding. Dit kan in het eerste jaar voor de chronische zorg aan ouderen en in het derde jaar voor de geriatrische revalidatiezorg.

Uitdaging

John Deckers is specialist ouderengeneeskunde en geregistreerd kaderarts GRZ. Hij is als arts en opleider verbonden aan Vivent. “Dit is een belangrijk stap voor Vivent. We kunnen hiermee meer specialisten opleiden. En dat is nodig. We nodigen (basis)artsen daarom graag uit om de uitdaging aan te gaan bij Vivent en gebruik te maken van onze opleidingsplaatsen.”

Meer informatie

Mensen die geïnteresseerd zijn in de opleidingsmogelijkheden, kunnen contact opnemen met academie@vivent.nl

Volg ons op