Nieuws en voorzorgsmaatregelen Coronavirus

Vivent volgt de richtlijnen van het RIVM in het belang van de gezondheid van onze cliƫnten en onze medewerkers. Lees hier het laatste nieuws en de voorzorgsmaatregelen die we nemen.

Lees meer

Vivent sluit regionaal testcentrum COVID-19 per 14 mei

Donderdag 14 mei 2020

Op 15 april 2020 opende Vivent een regionaal testcentrum COVID-19 in het complex van voetbalvereniging OJC in Rosmalen. Het testcentrum was een initiatief van het samenwerkingsverband van de Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT) in Noordoost Brabant. De GGD was in onze regio niet toegerust op de grote aantallen medewerkers die vanuit de betrokken zorgorganisaties in aanmerking kwamen voor een test. Inmiddels is de grootste groep medewerkers, die in aanmerking kwamen, getest en hebben we de testcapaciteit van het testcentrum al kunnen afschalen. Het testcentrum wordt daarom per 14 mei 2020 gesloten.

Grootschalig testen

Het testcentrum voerde testen uit voor Vivent, maar ook voor zes collega VVT-organisaties in de regio. In de ruim vier weken dat het testcentrum open was, werden 790 testen afgenomen. Het percentage medewerkers met een positieve uitslag (en dus besmet) van 27% past bij het landelijke beeld: 25-30% van de geteste zorgmedewerkers wordt namelijk positief bevonden.

Samenwerking GGD

Zorgmedewerkers die de komende periode voor een test in aanmerking komen, kunnen hiervoor terecht bij de GGD. De regionale zorgorganisaties hebben hierover met GGD Hart voor Brabant goede afspraken gemaakt.

Er samen voor gaan

Verpleegkundige Flavia van Lankveld werkte als tester in het testcentrum: “Ik ben in het testcentrum wel met mijn neus op de feiten gedrukt. Zeker in de eerste week maakten de heftige verhalen van collega’s veel indruk. Er waren mensen bij die meer dan de helft van hun bewoners hadden zien overlijden. Dan besef je dat je in tijden van crisis je prioriteiten moet stellen en dat het heel belangrijk is om er samen voor te gaan. We konden het virus niet wegnemen, maar we konden in deze tijd wel echt iets betekenen voor onze zorgcollega’s.”

Duidelijkheid

Peter Hoppener, bestuurder Vivent: “Ik ben blij dat we met het testcentrum duidelijkheid hebben kunnen verschaffen aan onze medewerkers en verspreiding onder collega’s en cliënten hebben voorkomen. Het is een goed teken dat we nu dit testcentrum kunnen sluiten, maar we zijn er nog niet. Graag wil ik iedereen die heeft bijgedragen aan het testcentrum hartelijk danken voor de inzet.”

Volg ons op