Nieuws en voorzorgsmaatregelen Coronavirus

Vivent volgt de richtlijnen van het RIVM in het belang van de gezondheid van onze cliƫnten en onze medewerkers. Lees hier het laatste nieuws en de voorzorgsmaatregelen die we nemen.

Lees meer

Ze had het altijd naar haar zin bij de dagbehandeling JMD

Maandag 14 oktober 2019

Mijn vrouw is in een vroeg stadium van haar vasculaire dementie drie dagen per week naar de dagbehandeling JMD gegaan. Dit in samenspraak met de casemanager dementie van Vivent. De structuur die zij hierdoor kreeg was goed voor haar. De andere dagen kon ze in het begin dan nog de boodschappen doen of sporten. Ze was zelf ook het zorgzame type, dus ook op de dagbehandeling kon ze mee zorgen voor de andere cliënten. Ze maakte bij de dagbehandeling wat mee en kwam met verhalen thuis.

Minder verhalen
Een jaar later kon ze eigenlijk steeds minder zelfstandig. Ook kwam ze met minder verhalen thuis. Ze had het wel altijd naar haar zin, want als ze niet ging dan bleef ze ook onrustig. We constateerden dat ook die vierde dag wel nodig was. Maar op een of andere manier is die nooit goed bevallen. Ze kon niet wennen aan die vrijdag.

De zomervakantie
In de zomervakantie, toen ik zelf drie weken vrij was, wilde ik haar bij mij thuis houden. Maar in de eerste week zag ik dat dit niet goed ging. De structuur van de dagbehandeling had ze echt nodig. Dus heb ik haar op donderdag weer om 10.00 uur gebracht en om 16.00 uur weer opgehaald. En we zagen de rust weer terugkomen.

Een hechte band
Als mantelzorger wil je dit misschien niet direct doen, maar voor jezelf is dit ook goed. Je hebt dan ook een dag voor jezelf. Of zoals bij mij voor mijn bedrijf. Ik ben zeer te spreken over hoe mijn vrouw bij Vivent dagbehandeling JMD is opgevangen. Als de vaste begeleiders er niet waren, dan had mijn vrouw een slechte dag gehad. Er was echt een band ontstaan.

Het was fijn dat het zo mocht gaan
Vanaf het begin heeft mijn vrouw over euthanasie gesproken. Zij wilde niet in een verpleeghuis wonen. Op het moment dat dit eigenlijk wel nodig was hebben we er goed over gesproken. Via de levenseinde kliniek, wilsverklaring en door zelf aan de uitvaartverzorging haar verhaal te vertellen hebben we haar wens uit kunnen laten komen.. Het waren zeven heftige weken, maar we zijn daarin ook weer dichter bij elkaar gekomen. Het was heel fijn dat het zo mocht gaan…

Volg ons op