Zintuig-activeringsruimte op Vivent Hof van Hintham

Maandag 23 september 2019

Vivent Hof van Hintham is een aanwinst rijker! Sinds kort beschikt het Hof van Hintham over ‘De Vlinder’. Dit is een nieuwe zintuig-activeringsruimte die is ingericht in de sfeer en beleving van de Tovertafel. De ruimte richt zich op prettige prikkels die bijdragen aan het welbevinden van mensen met dementie. Lees hier meer over de zorginnovatie de Tovertafel.

Fijne sfeer 
De sfeer van de ruimte valt bij de bewoners in de smaak. Zo ontdekken Mw. Blom en Mw. Hurkmans deze fijne plek terwijl zij hun dagelijkste rondje door het huis wandelen. “Wat is het mooi en gezellig, daar willen we graag even gaan zitten.”

Voelen en beleven
In de ruimte van het Hof van Hintham kunnen activiteitenbegeleiders, zorgverleners en vrijwilligers werken met verschillende middelen. Hierbij kun je denken aan werken met geuren, tactiele prikkels, beeldprojectie, klanken, muziek en interactief spel. Mensen met dementie worden hierbij uitgenodigd om te voelen en beleven. Je kunt hier zowel individueel als in groepsverband werken.

De bewoners maken al met veel plezier gebruik van de ruimte. Zo heeft Mw. Heijkoop al meegedaan met een spel op de tovertafel. “Prachtig” noemt zij de kleurrijke vlinders. Terwijl ze rondkijkt valt haar oog op een zacht kussen in de vorm van een poes. “Die zou ik zo willen hebben”, zegt mevrouw enthousiast.

Afname van onrust
Het bieden van plezier en prikkels op maat leidt vaak tot afname van onrust. Hierdoor voelen bewoners zich meer ontspannen, krijgen ze voldoende afleiding, slapen ze beter en kunnen ze zelfs pijnvermindering ervaren. Al met al een zeer waardevolle aanwinst voor Vivent Hof van Hintham.

Vivent Hof van Hintham, zintuig-activering

Volg ons op