Nieuws en voorzorgsmaatregelen Coronavirus

Vivent volgt de richtlijnen van het RIVM in het belang van de gezondheid van onze cliƫnten en onze medewerkers. Lees hier het laatste nieuws en de voorzorgsmaatregelen die we nemen.

Lees meer

Zorgrobot Sara logeert in Vivent De Hooghe Clock

Donderdag 14 mei 2020

Laura van den Oever, verantwoordelijk voor applicatiebeheer en zorgtechnologie bij Vivent:  “Ik kwam zorgrobot Sara tegen op Linkedin. Ze ging logeren bij andere zorgorganisaties en ik heb daarop meteen gereageerd. Dat wilden wij natuurlijk ook!” Vandaag werd Sara door Annabella Hermans van Bright Cape naar Vivent De Hooghe Ccok gebracht om een maand te gaan logeren.

Win-win

Laura: “Het is een win-win-situatie: wij kijken wat Sara voor ons kan betekenen en zij kijken of ze Sara met onze ervaringen verder kunnen ontwikkelen.”

Menselijke trekken

Sara is een robot met menselijke trekken. Ze heeft de grootte van een vijfjarig kind en neemt bewoners mee in een wereld van virtual reality.  “Het is echt een geinig ding.  Sara kan liedjes zingen, verhalen vertellen, samen met de bewoner gymnastieken en ze bijvoorbeeld meenemen op een virtuele rondleiding door de Keukenhof. Sara kan worden gepersonaliseerd met de naam van de bewoner en filmpjes van familie. Ze helpt ook echt tegen eenzaamheid , omdat ze je met haar kunt praten.”

De reacties in andere zorgorganisaties zijn heel goed. “We zijn benieuwd wat Sara onze bewoners allemaal gaat brengen.”

Volg ons op