Sollicitatieprocedure bij Vivent

Sollicitatieprocedure

Als je solliciteert bij Vivent kun je van ons een zorgvuldige sollicitatieprocedure verwachten. Iedere procedure wordt met aandacht en zorg vormgegeven. De sollicitatieprocedure en de bijbehorende stappen zijn voor het merendeel van onze functies gelijk. Soms kan het echter voorkomen dat een specifieke functie om een andere procedure vraagt (bijvoorbeeld dat een assessment gewenst is). Wanneer dit aan de orde is informeren wij jou hierover via de vacaturetekst.

 De meest gangbare procedure is als volgt:

1. Online solliciteren
Jouw eerste stap naar je nieuwe baan bij Vivent begint bij het online solliciteren. Solliciteren kan via de Vivent website met de button ‘solliciteren’ die onderaan de vacature staat. Na je sollicitatie ontvang je een ontvangstbevestiging.

2. CV beoordeling
Onze recruiter beoordeelt jouw CV en motivatie aan de hand van het functieprofiel en bepaalt of je binnen de organisatie Vivent past. Naar aanleiding van deze bevindingen wordt je uitgenodigd voor een gesprek of afgewezen. Binnen twee weken na de sluitingsdatum van de vacature ontvang je hierover bericht via e-mail. Mocht de recruiter een positieve indruk hebben, dan ontvang je een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

3. Sollicitatiegesprek
Het sollicitatiegesprek wordt gevoerd door onze recruiter en 1 of 2 van je toekomstige collega’s uit het team waarin je komt te werken. Tijdens dit gesprek willen wij je graag leren kennen. Uiteraard heb je tijdens dit gesprek ook de mogelijkheid vragen aan ons te stellen. Mocht dit gesprek voor beide partijen positief zijn, dan wordt je uitgenodigd voor een meeloopdag.

4. Meeloopdag
Bij sommige functies is een meeloopdag gewenst, waarbij je 1 of 2 diensten mee loopt. Voor jou als sollicitant is het enerzijds prettig om te kijken of jouw verwachtingen overeenkomen met de werkelijkheid. Anderzijds ervaren wij hoe je in de praktijk met bepaalde situaties omgaat. Is deze meeloopdag voor beide partijen positief, dan volgt een arbeidsvoorwaardengesprek.

5. Arbeidsvoorwaarden
De personeelsadministratie, manager of Werving & Selectie stemt (telefonisch of in een gesprek) met jou de arbeidsvoorwaarden af (o.a. het aantal uren, de inschaling en de datum indiensttreding) en zorgt ervoor dat je een arbeidsovereenkomst ontvangt. Wanneer we overeenstemming bereiken over de arbeidsvoorwaarden, ben je aangenomen bij Vivent! Gefeliciteerd! 

Afhankelijk van de vacature duurt dit proces gemiddeld 2 tot 4 weken.

Vivent vindt het belangrijk dat haar nieuwe medewerkers goed geïnformeerd worden over de verschillende ondersteunende diensten en afdelingen van Vivent. Je wordt daarom uitgenodigd voor een introductiebijeenkomst.

6. Introductiebijeenkomst nieuwe medewerkers
Een goed introductie- en inwerkprogramma is belangrijk om jou - als nieuwe medewerker - snel in een team te laten meedraaien. Naast het uitreiken van het informatiepakket en de uitgifte van materialen (bijvoorbeeld - bij bepaalde functies - een Vivent-tas, een schort en een werktelefoon), wordt informatie verstrekt die nodig is voor het kunnen uitoefenen van de functie. Na deze bijeenkomst ben je klaar om te beginnen en zal een inwerkprogramma volgen.

7. Inwerkprogramma
Het inwerkprogramma vindt plaats binnen het team. Voordelen zijn dat je sneller op je gemak bent, snel opgenomen wordt in het team, op de hoogte bent van dingen die je moet weten en een goed beeld hebt van wat er van je wordt verwacht. 

Heb je nog vragen, stel deze dan aan onze recruiters: Jojanneke Hermes (088 - 163 70 76) of Erna van Helvoirt (088 – 163 70 75) of stuur een e-mail naar werving@vivent.nl.