Fysiotherapie, ergotherapie en logopedie

Vivent heeft op meerdere plaatsen in de regio praktijken voor fysiotherapie, ergotherapie en logopedie. Wij zijn gespecialiseerd in 55 plussers en ouderen.

Hoe werken wij?

Bij het eerste gesprek kijken we samen met u naar uw situatie. We bespreken of er al een diagnose is of niet, welke zorg u krijgt, wat uw woonsituatie is, wat uw omgeving voor u kan doen en wat u wilt bereiken met de therapie. De fysiotherapeut en de ergotherapeut zullen bijvoorbeeld een inventarisatie maken van het valrisico, hoeveel u beweegt, welke kracht u heeft en welke hulpmiddelen u thuis nodig heeft. De logopedist kijkt naar uw ademhaling, spraak en taal en eventuele problemen bij het eten of drinken. Op basis daarvan stellen we een behandelplan op. Het is belangrijk dat de behandeldoelen realistisch zijn en dat u aan het einde van de behandeling zelfstandig weer verder kunt.

Fysiotherapie: verminderen van klachten tijdens uw dagelijkse bewegingen

Als u (wat) ouder wordt, kunt u problemen krijgen met bewegen. Bijvoorbeeld door pijnklachten, stijfheid van de spieren en gewrichten of balansproblemen. Kunt u daardoor niet meer de activiteiten doen die u wilt doen of heeft u (meer) hulp nodig om uw dagelijkse activiteiten uit te voeren? Dan kunt u terecht bij de fysiotherapeut. De fysiotherapeuten van Vivent zijn gespecialiseerd in deze klachten bij ouderen. De fysiotherapeut kan u ook helpen bij specifieke ziektebeelden zoals reuma, Parkinson, Multiple Sclerose (MS) of dementie en als u een CVA (herseninfarct of -bloeding) heeft gehad.

U kunt bij ons terecht voor oefentherapie, behandeling en advies over hulpmiddelen, voorkomen van vallen, bewegingsactiviteiten en instructie.

Op verschillende tijden en locaties biedt de bewegingsagoog van Vivent bewegingsactiviteiten in groepsverband en ouderenfitness aan. De fysiotherapeut verwijst u graag door als dit voor uw behandeling en situatie een goede optie is. Vraag dus gerust naar de mogelijkheden bij uw fysiotherapeut.

Ergotherapie: zo zelfstandig mogelijk weer functioneren

Als u door een ziekte, trauma, beperking of handicap uw dagelijkse handelingen niet meer naar wens kunt uitvoeren, dan kunt u bij de ergotherapeut terecht. De ergotherapeuten van Vivent helpen u om weer zo zelfstandig mogelijk te functioneren. Wij werken op een praktische manier met u aan de activiteiten die problemen opleveren en die voor u belangrijk zijn. De ergotherapeuten zijn gespecialiseerd in Parkinson, Multiple Sclerose (MS), dementie, CVA (herseninfarct of -bloeding), COPD en cognitieve problemen.

De ergotherapeut begeleidt u om dagelijkse handelingen opnieuw of op een andere manier uit te voeren. Daarbij kunt u denken aan opnieuw of anders leren handelen door een beperking of ziekte, en het uitzoeken, vervaardigen en leren omgaan met hulpmiddelen en voorzieningen. U kunt bij de ergotherapeut niet alleen terecht voor een behandeling, maar ook voor advies over aanpassingen aan uw woning, kleding, rolstoel en andere hulpmiddelen.

Logopedie: hulp bij problemen met communicatie, kauwen en slikken

Als u moeite heeft met communiceren, kauwen en/of slikken, dan kunt u bij de logopedist terecht. Bijvoorbeeld als u door een (chronische) ziekte of beroerte problemen heeft met uw spraak, taal, gehoor, stem of het verwerken van eten en drinken. De logopedisten van Vivent hebben ruime ervaring in de behandeling van deze klachten bij volwassenen. Ook als u een chronische aandoening heeft zoals COPD kunt u baat hebben bij logopedische behandeling en begeleiding. Wij beschikken bovendien over gespecialiseerde therapeuten op het gebied van afasie, de ziekte van Parkinson, Multiple Sclerose (MS) en de ziekte van Huntington.

De logopedist adviseert over en behandelt bij de volgende klachten:

  • Spraakstoornissen
  • Adem- en stemstoornissen
  • Taalstoornissen
  • Kauw- en slikproblemen

Download folder

Wilt u meer informatie over Vivent Thuiszorg?

Download folder

Nieuws

Odette Koekenberg van Vivent gaf presentatie op Regionale Longfibrose dag

Maandag 17 september 2018 vond er op de Regionale Longfibrose dag in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch een congres plaats.

Lees verder Alle nieuwsberichten

Online artikel

“Je wil je ouders niet naar een verpleeghuis laten gaan. Dat doet zeer”

De familie van Boxtel krijgt nu nog thuiszorg maar oriënteert zich op verhuizen naar een woonzorgcentrum: een grote stap.

Lees verder Alle online artikelen

Online artikel

“Dagbesteding zorgt voor de broodnodige structuur en doet me goed”

Na het overlijden van zijn vrouw en de constatering van een longziekte ging Wim een zware periode door. Dagbesteding van Vivent zorgt voor de broodnodige structuur.

Lees verder Alle online artikelen

Online artikel

“Kerstmis is niet meer hetzelfde met een demente man”

Kerstmis is voor velen de mooiste tijd van het jaar. Maar hoe ervaar je de feestdagen als je levenspartner ernstig dementeert?

Lees verder Alle online artikelen

Online artikel

“Voor mijn vrouw zorgen, doe ik uit liefde”

Mantelzorger Frans Schuurmans trouwde ruim drieënvijftig jaar geleden in voor- en tegenspoed met zijn Annie. Hij is al dertig jaar mantelzorger van zijn vrouw met MS en vindt dat vanzelfsprekend.

Lees verder Alle online artikelen

Online artikel

“Het is beter voor mij en mijn man dat we hulp van Vivent hebben”

Annie Schuurmans vertelt wat de diagnose MS met haar deed en hoe ze er, samen met haar man Frans (76) en de medewerkers van Vivent, het beste van maakt.

Lees verder Alle online artikelen

Online artikel

“Mijn dag is goed als cliënten tevreden zijn over de door ons gegeven zorg”

Willia van Alebeek werkt al vijfentwintig jaar bij Vivent. Ze is actief als VTT-verpleegkundige en heeft daarnaast een specialisme in oncologie en palliatieve zorg. “Bloedtransfusies en intraveneuze (via de aders) antibiotica zijn voorbeelden van handelingen die ik doe. Maar mijn werk omvat veel meer.”

Lees verder Alle online artikelen

Online artikel

“De mens achter de cliënt zien, maakt de band hechter”

“Het is puzzelen”, zegt wijkverpleegkundige Gemma Hafkamp over haar werk. “Ik kijk naar de wens van de cliënt, het netwerk daar omheen en wat er mogelijk is binnen de geldende wet- en regelgeving. Met die informatie zoek ik dan naar de beste oplossing voor alle partijen.”

Lees verder Alle online artikelen

Online artikel

“Het is een cadeautje als de deur weer opengaat bij een cliënt”

Dorothé van Loon omschrijft haar werk als ‘allround’. Als gespecialiseerd thuisbegeleider helpt zij cliënten met de meest uiteenlopende problemen, van verslaving en straatvrees tot mensen met verzamelwoede.

Lees verder Alle online artikelen

Online artikel

“Als mijn werk mij niets meer doet, moet ik stoppen”

In haar werk, als gespecialiseerd verpleegkundige oncologie en palliatieve zorg, combineert Ilona van der Loos praktisch regelwerk voor cliënten met het voeren van gesprekken over wat de ziekte kanker met hen doet.

Lees verder Alle online artikelen

Volg ons op