Technologische hulpmiddelen

Soms kunt u zorg voorkomen, de zorg vergemakkelijken, een veilige situatie of veilig gevoel creëren met technologische hulpmiddelen. Vivent Thuiszorg houdt de ontwikkelingen goed in de gaten, werkt met proeftuinen of pilots om zaken uit te proberen en stelt u hulpmiddelen voor die voor uw situatie geschikt zijn.

Sensara

Sensara zijn slimme sensoren die het leefgedrag van de cliënt monitoren om tijdig te kunnen signaleren als er iets niet goed gaat. De sensoren registreren bewegingen in huis door middel van infrarood, er worden dus geen beelden gemaakt. Zowel de familie als de zorgprofessional kunnen via een website en een app volgen hoe iemand beweegt in huis als de cliënt dit zelf niet meer kan verwoorden. Zo wordt duidelijk of het goed gaat met bijvoorbeeld het slaap- en eetgedrag van iemand met dementie. Er ontstaat beter zicht op het dagelijkse patroon en welke zorg er nodig is. De cliënt kan langer thuis blijven wonen en de familie maakt zich minder ongerust.

Dwaaldetectie

Dwaaldetectie, zoals bijvoorbeeld de Spotter, is een alarmeringsapparaatje met gpssignaal, dat ook buitenshuis kan worden gebruikt. Mensen die zich zorgen maken dat hen iets overkomt of dat zij verdwaald raken, kunnen op deze manier altijd worden gevonden als dat nodig is. Via dwaaldetectie kan verbinding worden gelegd met de telefoon van een naaste als er iets aan de hand is. Er zijn diverse hulpmiddelen met alarmering en gps. Vivent adviseert in een gesprek graag wat de beste keuze is voor uw specifieke situatie.
Vivent biedt ook de mogelijkheid om personenalarmering voor u in te zetten.

Medido

Als u veel medicijnen gebruikt, op verschillende momenten van de dag, dan is het handig om daaraan herinnerd te worden. De Philips Medido is een slimme medicijndoos (dispenser) die u een seintje geeft als u een medicijn moet innemen. De Medido wordt, met een speciale “baxterrol”, gevuld met uw medicijnen. Vervolgens krijgt u een signaal op het moment dat u uw medicatie moet innemen. De dispenser staat via de zorgcentrale in verbinding met onze thuiszorgmedewerkers. Zij nemen contact met u op als u niet reageert op het signaal van de Medido. Het risico op het verkeerde medicijninname wordt met deze medicijndoos verkleind. Ook bent u hiermee minder afhankelijk van de zorgverlening, omdat u de medicijninname zelf in de hand heeft.

Zorgplatform Caren

Zorgplatform Caren is een online en beveiligd platform, dat het u makkelijker maakt om zorg te regelen, informatie te delen en afspraken te maken. Op Caren kunt u uw agenda inzichtelijk maken, communiceren met de zorgmedewerkers en informatie uitwisselen met uw mantelzorgers.

Download folder

Wilt u meer informatie over Vivent Thuiszorg?

Download folder

Nieuws

Odette Koekenberg van Vivent gaf presentatie op Regionale Longfibrose dag

Maandag 17 september 2018 vond er op de Regionale Longfibrose dag in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch een congres plaats.

Lees verder Alle nieuwsberichten

Online artikel

“Kerstmis is niet meer hetzelfde met een demente man”

Kerstmis is voor velen de mooiste tijd van het jaar. Maar hoe ervaar je de feestdagen als je levenspartner ernstig dementeert?

Lees verder Alle online artikelen

Online artikel

“Voor mijn vrouw zorgen, doe ik uit liefde”

Mantelzorger Frans Schuurmans trouwde ruim drieënvijftig jaar geleden in voor- en tegenspoed met zijn Annie. Hij is al dertig jaar mantelzorger van zijn vrouw met MS en vindt dat vanzelfsprekend.

Lees verder Alle online artikelen

Online artikel

“Het is beter voor mij en mijn man dat we hulp van Vivent hebben”

Annie Schuurmans vertelt wat de diagnose MS met haar deed en hoe ze er, samen met haar man Frans (76) en de medewerkers van Vivent, het beste van maakt.

Lees verder Alle online artikelen

Online artikel

“Mijn dag is goed als cliënten tevreden zijn over de door ons gegeven zorg”

Willia van Alebeek werkt al vijfentwintig jaar bij Vivent. Ze is actief als VVT-verpleegkundige en heeft daarnaast een specialisme in oncologie en palliatieve zorg. “Bloedtransfusies en intraveneuze (via de aders) antibiotica zijn voorbeelden van handelingen die ik doe. Maar mijn werk omvat veel meer.”

Lees verder Alle online artikelen

Online artikel

“De mens achter de cliënt zien, maakt de band hechter”

“Het is puzzelen”, zegt wijkverpleegkundige Gemma Hafkamp over haar werk. “Ik kijk naar de wens van de cliënt, het netwerk daar omheen en wat er mogelijk is binnen de geldende wet- en regelgeving. Met die informatie zoek ik dan naar de beste oplossing voor alle partijen.”

Lees verder Alle online artikelen

Online artikel

“Het is een cadeautje als de deur weer opengaat bij een cliënt”

Dorothé van Loon omschrijft haar werk als ‘allround’. Als gespecialiseerd thuisbegeleider helpt zij cliënten met de meest uiteenlopende problemen, van verslaving en straatvrees tot mensen met verzamelwoede.

Lees verder Alle online artikelen

Online artikel

“Als mijn werk mij niets meer doet, moet ik stoppen”

In haar werk, als gespecialiseerd verpleegkundige oncologie en palliatieve zorg, combineert Ilona van der Loos praktisch regelwerk voor cliënten met het voeren van gesprekken over wat de ziekte kanker met hen doet.

Lees verder Alle online artikelen

Online artikel

Online artikel

Volg ons op