Woonvormen Vivent Het Andere Wonen

Scheiding van wonen en zorg is een nieuwe ontwikkeling in de zorg, ingezet door de overheid. Verpleeghuiszorg wordt alleen nog geboden aan degenen die het echt nodig hebben. Steeds meer ouderen blijven zelfstandig wonen. Bij zorgcentra komen ook steeds meer zelfstandige wooneenheden, zoals aanleunwoningen en appartementen. Dit betekent dat er meer thuiszorg wordt verleend, aan de mensen die wel zelfstandig kunnen wonen, maar daar hulp bij nodig hebben.

Vivent Het Andere Wonen

Voor iedere persoon met geheugenproblemen een passende woonvorm. Daar staat Vivent voor. Vivent wil samen met ondernemersduo’s in de regio ’s-Hertogenbosch Vivent Het Andere Wonen ontwikkelen en exploiteren. Zo thuis mogelijk, gastvrijheid en servicegerichtheid zijn hierbij de speerpunten. In 2015 ontwikkelt Vivent drie wooncomplexen voor Vivent Het Andere Wonen.       

Vivent Het Andere Wonen omvat kleinschalige projecten geclusterd wonen in de wijk voor mensen met geheugenproblemen. Wonen met elkaar in combinatie met servicegerichte dienstverlening en zorg op maat. De mensen met geheugenproblemen kunnen met of zonder partner in een volwaardig appartement in hun eigen wijk blijven wonen. Daar biedt Vivent Het Andere Wonen diverse diensten, activiteiten en services aan die men naar eigen behoefte en onder eigen regie af kan nemen. Dit kan zijn in de eigen woning of in de gemeenschappelijke ruimten. Geclusterd wonen zorgt voor veiligheid, geborgenheid en er is dag en nacht zorg in huis.