Nieuws en voorzorgsmaatregelen Coronavirus

Vivent volgt de richtlijnen van het RIVM in het belang van de gezondheid van onze cliënten en onze medewerkers. Lees hier het laatste nieuws en de voorzorgsmaatregelen die we nemen.

Lees meer

Thuiszorg van Vivent: zorg bij u thuis in Den Bosch en omgeving

 

Zorg van Vivent in uw eigen huis

De juiste zorg bij u thuis 7 dagen in de week, 24 uur per dag
Het kan altijd gebeuren dat u zorg thuis nodig heeft. Vivent Thuiszorg biedt u de juiste verpleging en verzorging die past bij uw situatie, 7 dagen in de week, op de momenten waarop u dat nodig heeft.

Vivent Thuiszorg biedt u in de regio ‘s-Hertogenbosch:
• Verzorging en verpleging thuis
• Gespecialiseerde verpleegkundigen
• Verpleegkundig Thuiszorg Technologie team
• Gespecialiseerde thuisbegeleiding

Vivent heeft thuiszorgteams in heel het werkgebied, ook in uw buurt. Ze leveren thuiszorg in Berlicum, Boxtel, Den Dungen, Empel, Haaren, Haarsteeg, Liempde, Nieuwkuijk, ‘s-Hertogenbosch (Centrum, Boschveld, Empel, Hambaken, Maaspoort, Orthen, Rompert, Kruiskamp), Rosmalen, Schijndel, Sint Michielsgestel, Vlijmen en Vught. Zie ook de contactgegevens van de thuiszorgteams.

 

Verpleging en verzorging van Vivent bij u thuis

Als u hulp thuis nodig heeft, kunt u een beroep doen op de verpleegkundigen of verzorgenden uit het Vivent thuiszorgteam in uw buurt. Dat kan tijdelijk zijn of voor langere tijd. Bijvoorbeeld als u zich niet goed meer kunt wassen, aan- en uitkleden, hulp nodig heeft bij medicatie, wondzorg, verpleegkundige handelingen en palliatieve zorg.
Vivent Thuiszorg biedt u de verpleging en verzorging die u nodig heeft. Van hulp bij uw persoonlijke verzorging of medicatie tot intensieve verpleegkundige zorg. Dat doen we alle dagen van de week, op de momenten waarop u dat nodig heeft. Zo kunt u zo lang mogelijk thuis in uw eigen omgeving kunt blijven wonen. U stemt uw zorg af met de wijkverpleegkundige. Samen kijkt u voor welke zorg u professionele hulp nodig heeft en wat u met de mensen in uw omgeving kunt afstemmen. U krijgt een vast aanspreekpunt, uw Vivent Contactpersoon.
U kunt ook bij Vivent Thuiszorg terecht als u (nog) geen zorg heeft of nodig heeft, maar wel vragen heeft, advies wilt of tips om extra zorg te voorkomen.

 

Gespecialiseerde verpleging, verzorging en begeleiding

Vivent heeft gespecialiseerd verpleegkundigen op het gebied van:
• niet aangeboren hersenletsel
• wondzorg
• longziekten
• oncologie en palliatieve zorg
• dementie en dementie op jonge leeftijd; we speken dan van casemanagers

De gespecialiseerd verpleegkundigen van Vivent komen bij u thuis. Zij helpen u, en uw familie, om te gaan met de gevolgen en behandeling van uw ziekte en de veranderingen in uw leven. U kunt bij de gespecificeerd verpleegkundigen terecht voor advies, instructie en voorlichting. Maar zij kunnen u ook helpen met heel praktische zaken, zoals het vinden van de weg in zorgland. De gespecialiseerd verpleegkundigen schakelen met alle betrokken hulpverleners, zodat uw zorg en behandeling goed worden afgestemd. Als dat nodig is, verwijzen zij u door.

In het Verpleegkundig Thuiszorg Technologie team van Vivent werken specialistisch opgeleide verpleegkundigen. Zij bieden bij u thuis speciale zorg die u misschien alleen in het ziekenhuis zou verwachten. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan infusietherapie (zoals bloedtransfusies), pijnbestrijding en palliatieve sedatie. Zo kunt u medische en verpleegtechnische zorg dus soms ook gewoon thuis krijgen en hoeft u hiervoor niet aar het ziekenhuis. Het VTT team is 24 uur per dag bereikbaar.

Soms wordt de dagelijkse organisatie u teveel. Omdat u psychische problemen ondervindt, kampt met problemen in de opvoeding of omdat u de zorg voor uw naaste niet meer goed aankunt. De gespecialiseerd thuisbegeleider (GTB-er) van Vivent kan een belangrijke steun voor u zijn Die pakt op een praktische manier de problemen aan om de situatie weer leefbaar te maken.

Vivent biedt u ook fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en diëtetiek. Op onze dagbestedingslocaties kunt u terecht voor een zinvolle daginvulling. Of bezoek Vivent Dagbehandeling voor behandeling overdag.

Waardering

In 2018 waardeerden cliënten Vivent Thuiszorg gemiddeld met een rapportcijfer 9,1

Klik hier voor meer waarderingen over onze thuiszorg.

Contact

Wilt u weten welk thuiszorgteam voor u klaarstaat en bij welk Vivent Contactpunt u terecht kunt? Kijk dan op onze contactpagina.

Download de folder

Voor meer informatie kunt u ook de folder downloaden.

Download folder

Wilt u meer informatie over Vivent Thuiszorg?

Download folder

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem contact op

Nieuws

Vivent bestuurder Pieter Hermsen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Vandaag is Vivent bestuurder Pieter Hermsen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij is voorgedragen voor een Koninklijke Onderscheiding vanwege…

Lees verder Alle nieuwsberichten

Volg ons op