Psychologen Vivent

Onze psychologen helpen u met vragen rondom de verwerking van lichamelijke of geestelijke veranderingen bij uzelf of uw naasten. De psycholoog gaat samen met u op zoek naar de mogelijkheden in uzelf om met deze veranderingen om te gaan. We maken daarbij gebruik van gesprekken met u, observaties door anderen of testonderzoek. Desgewenst brengen we advies uit naar andere zorgverleners of familie.

Wanneer schakelt u een psycholoog in?

Een psycholoog is iemand die u om hulp kunt vragen als u merkt dat uw leven niet meer loopt zoals u graag zou willen. Samen met de psycholoog gaat u zoeken naar een concrete hulpvraag. Zo'n vraag kan bijvoorbeeld zijn:
• Ik voel me depressief, hoe kan ik weer positiever in het leven komen te staan?
• Ik ben bang, hoe kan ik me minder angstig gaan voelen?
• Mijn partner is veranderd, hoe moet ik nu met hem omgaan?

Samen met de psycholoog aan de slag met uw hulpvraag

Met deze hulpvraag gaat u samen met de psycholoog aan de slag. Meestal bestaat de hulpverlening van een psycholoog uit therapeutische gesprekken. Maar de psycholoog kan ook oefeningen voor thuis voorstellen. Na een aantal gesprekken is het de bedoeling dat u merkt dat u in een nieuw evenwicht komt.

Praktijkruimte

U vindt onze praktijkruimte in Vivent Mariaoord, Vliertwijksestraat 369 in Rosmalen. Als u niet in staat bent om naar de praktijkruimte te komen kan de psycholoog in overleg met u de behandeling bij u thuis uitvoeren.

Contact met de psycholoog

Voor vragen of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met het secretariaat van Behandeling & Consultatie. Zij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.00 - 16.30 uur via telefoonnummer 088 - 163 70 00.

Ook interessant voor u