Dagbehandeling bij complexe lichamelijke aandoeningen

Therapie voor uw lichamelijke conditie

U heeft lichamelijk een grote verandering ondergaan door bijvoorbeeld een aandoening zoals Parkinson, hartfalen, een herseninfarct of hersenbloeding. Uw lijf moet weer in optimale conditie komen of blijven. U heeft het advies gekregen om te gaan revalideren op een rustig tempo om zo tot een lichamelijke verbetering te komen. Of u heeft het advies gekregen om therapie te volgen om zo lang mogelijk in optimale lichamelijke conditie te blijven. Om dit te bereiken volgt u bij Vivent Dagbehandeling therapie bij fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en psychologen. Deze therapie wordt individueel of in groepsverband gegeven.

Behandeling bij emotionele gevolgen

Uw lichamelijke aandoening heeft mogelijk ook gevolgen voor uw emoties. U wordt geconfronteerd met verlies. Dit verlies kan u emotioneel uit balans brengen. Lotgenotencontact of een individuele behandeling kunnen dan fijn zijn om de emotionele balans zo goed mogelijk te herstellen. Ook dit biedt Dagbehandeling.
De behandeling die u nodig heeft, leggen we vast in een behandelplan. We nemen dit behandelplan punt voor punt met u door en bespreken het vervolgens in een multidisciplinair overleg onder regie van een arts.

Mantelzorgers bij Dagbehandeling

Uw naaste krijgt therapie en behandeling bij Vivent Dagbehandeling. De zorgprofessionals betrekken u nauw bij de behandeling. Zo weet u waar zij samen met uw naaste aan werken. U heeft wellicht ook vragen over hoe het thuis gaat of beter zou kunnen. Ook daarbij kunnen de zorgprofessionals ondersteunen. Het is belangrijk dat de behandeling thuis zo goed mogelijk wordt voortgezet. Dat gebeurt uiteraard op basis van de mogelijkheden die er thuis zij en in goed overleg met u. Waar nodig geven zij u advies en instructie.
Download folder

Wilt u meer informatie over Vivent Dagbehandeling?

Download folder

Nieuws

Zusters van de Choorstraat maken ruimte voor zorgappartementen

De Zusters van de Choorstraat maken het komende jaar langzaam plaats voor 21 zorgappartementen in het klooster in hartje Den Bosch. De medewerkers van de…

Lees verder Alle nieuwsberichten

Volg ons op