Lichamelijke klachten en een vraag over zorg?

Lichamelijke klachten: praten met de wijkverpleegkundige

Lichamelijke klachten kunnen plotseling ontstaan, door bijvoorbeeld een breuk, een val, een herseninfarct of hersenbloeding. Maar het kan ook gaan om klachten die verergeren of chronisch worden, zoals bij Parkinson of COPD. U kunt niet altijd plaatsen waardoor u klachten heeft of weet wellicht niet welke hulp of zorg er beschikbaar is als u door uw klachten (tijdelijk) niet alles zelf goed kunt. Met uw medische klachten gaat u waarschijnlijk naar een huisarts of specialist, maar u wilt mogelijk ook eens praten met iemand die u kan informeren over de mogelijkheden van hulp, ondersteuning of zorg. De wijkverpleegkundige komt dan graag bij u langs.

De wijkverpleegkundige helpt u graag met onder andere:

  • Advies: leefadviezen, preventieadvies, zoals bijvoorbeeld het voorkomen van valgevaar, omgaan met medicatie
  • Signaleren van uw hulpvraag en eventueel schakelen met een hulpverlener die u verder kan helpen, zoals huishoudelijke hulp of maatschappelijk werk bij financieel problemen
  • Verpleegkundige begeleiding

Lichamelijke klachten: gesprekken met familie of mantelzorgers

Ook als partner of familie kunt u het gevoel hebben dat hulp of ondersteuning van uw naaste gewenst is. Ook voor u is niet altijd duidelijk wat uw naaste mankeert en welke mogelijkheden er zijn voor hulp. De wijkverpleegkundige betrekt u graag bij de gesprekken, zodat u beiden geadviseerd wordt of samen kunt kijken of en welke hulp er eventueel nodig is.




Nieuws

Bezoek staatssecretaris aan Farent in teken van samenwerking rond mantelzorg en mantelzorg academie

Op woensdag 27 maart bracht staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Maarten van Ooijen, een bezoek aan Farent. Het bezoek stond in het teken van…

Lees verder Alle nieuwsberichten

Volg ons op