Nieuws en maatregelen Coronavirus

Lees hier het laatste nieuws van Vivent over de voorzorgsmaatregelen en versoepelingen in verband met het coronavirus.

Lees meer

Diagnose chronische ziekte of neurologische aandoening

En dan krijgt u de diagnose van een (chronische) neurologische aandoening, zoals MS, ALS of Parkinson of van kanker. Of de arts vertelt u dat u (blijvende) gevolgen overhoudt aan een herseninfarct of hersenbloeding (CVA), hartfalen of reuma. Dat betekent wat voor u, uw lichaam en uw mogelijkheden. U heeft vragen over wat u nog kunt en hoe lang en wie u kan helpen om zo lang mogelijk de dingen te blijven doen die u graag doet. De gespecialiseerd verpleegkundige van Vivent beantwoordt graag uw vragen en praat met u over wat u bezig houdt na uw diagnose.

Huisbezoek van gespecialiseerd verpleegkundige bij complexe lichamelijke aandoeningen

U heeft behoefte aan informatie en advies. U wilt graag een gesprek met een deskundige over de veranderingen die uw aandoening met zich meebrengt. De gespecialiseerd verpleegkundigen in niet aangeboren hersenletsel/CVA, longziekten en oncologie en palliatieve zorg begeleiden en adviseren u graag. Zij komen daarvoor op huisbezoek.

Partner of familie na de diagnose

Als uw partner of familie de diagnose krijgt van MS, ALS, Parkinson, hartfalen, reuma of kanker of te horen krijgt dat een herseninfarct of hersenbloeding (blijvende) gevolgen heeft, raakt dat ook u. Wat betekent dit voor uw relatie of gezin, wat vraagt dit van u als uw naaste niet meer alles zelf kan en verzorging nodig heeft? Wat gaat er allemaal veranderen in uw leven? De gespecialiseerd verpleegkundige komt graag bij uw naaste op huisbezoek. Bij het eerste bezoek sluit meestal de partner of familielid aan. U heeft immers ook behoefte aan informatie en advies. Soms helpt de verpleegkundige u om te gaan met de ziekte, soms helpen zij u de weg te vinden in zorgland en soms kijken zij met u hoe u de zorg voor uw naaste het beste kunt inrichten. U geeft zelf aan waar u behoefte aan heeft.

Nieuws

Rustig meedeinen op de golven van de dag

Riet van de Liefvoort (87) woont in Vivent Hof van Hintham: “De mensen zijn allemaal even aardig. Ik vind het fijn hier.”

Lees verder Alle nieuwsberichten

Volg ons op