25 maart 2024Gepubliceerd door: Vivent

Gratis cursus IedereenZorgt voor mantelzorgers en vrijwilligers

Nederland vergrijst en we hebben elkaar hard nodig. Helpt u iemand uit uw familie of omgeving bij de ondersteuning van de persoonlijke verzorging? Of wilt u dat gaan doen? Dan is deze cursus wellicht iets voor u! U kunt zich nu inschrijven voor de cursus.

Leer meer over (persoonlijke) verzorging aan anderen

Tijdens de cursus leert u meer over activiteiten zoals aankleden, verplaatsen en ondersteunen bij (gebits)verzorging. Wanneer iemand beperkingen heeft of om andere redenen niet goed kan meewerken, is het niet altijd eenvoudig om hierbij te helpen. Zeker niet als u ook nog op uw eigen (fysieke) belasting wilt of moet letten. Daarom is een goede training wel zo handig en verstandig.

Voor wie is de cursus?

Deze cursus is bedoeld voor mantelzorgers, vrijwilligers en iedereen die te maken heeft met naasten, vrienden, bekenden of anderen die ondersteuning nodig hebben bij hun persoonlijke zorg. Er is geen speciale vooropleiding nodig voor deze cursus.

Wat leert u in de cursus?

In deze cursus leert u hoe u anderen kunt helpen bij hun persoonlijke verzorging. Aan bod komen:

  • Wassen/mondzorg;
  • Aankleden;
  • Bed verschonen met zorgvrager erin;
  • Verplaatsen van bed naar stoel, rolstoel en rollator;
  • Steunkousen en hulpmiddelen;
  • Toiletgang;
  • Verplaatsen met rollator en rolstoelen.

Gratis

Aan deze cursus zijn voor u geen kosten verbonden. Want goede ouderenzorg bestaat niet zonder de onmisbare inzet van familie, naasten, mantelzorgers en vrijwilligers. Van u dus. Daar zijn we u dankbaar voor en daarom organiseren we samen dit cursusaanbod. Na afloop van de cursus ontvangt u een bewijs van deelname voor eigen gebruik.

Locaties en tijden

De cursus wordt in het voorjaar van 2024 gegeven op meerdere plekken.

Inschrijven?

Informatie over aanmelden en meer informatie vindt u in de folder.

Aangeboden door

De cursus wordt u aangeboden door IedereenZorgt.