Dagbesteding

Ieder mens vult zijn dag graag in op een leuke en zinvolle manier. Als u ouder wordt, kan dat wat minder vanzelfsprekend worden, bijvoorbeeld omdat uw netwerk kleiner wordt of omdat u bepaalde beperkingen ervaart. Daarom biedt Vivent dagbesteding aan. Onze activiteiten houden u vitaal en bovendien doet u er leuke contacten op.

Er zijn allerlei redenen waarom mensen deelnemen aan de dagbesteding van Vivent. Sommige mensen vinden het fijn om anderen te ontmoeten, spelletjes te doen of creatief te zijn. Anderen gaan graag naar buiten met een vrijwilliger, bijvoorbeeld voor een wandeling of een ritje met de duo-fiets. Dagbesteding kan ook uw mantelzorgers wat ruimte geven.

Invulling dagbesteding

U bepaalt zelf hoe vaak u naar de dagbesteding wilt komen (1, 2, 3, 4 of 5 dagen) en wat u wilt doen. Onze zorgprofessional overlegt met u wat uw interesses en behoeftes zijn. De activiteiten richten zich met name op:

  • Bewegen, zodat u zo fit mogelijk blijft;
  • Geheugenfitness, om uw geheugen te trainen;
  • Creativiteit, zoals zingen, muziek luisteren, schilderen, kleien, handwerken of koken;
  • Sociale interactie, waarbij we praten met elkaar over onderwerpen die u interesseren;
  • Het boerderijleven: in Schijndel, Rosmalen en Empel organiseren we activiteiten die te maken hebben met het leven op de boerderij.

Een gratis lunch met brood is bij het dagprogramma inbegrepen. U kunt ook kiezen voor een warme maaltijd, daarvoor betaalt u een eigen bijdrage. Zie daarvoor deze tarievenlijst.

Contact met mantelzorgers

We vinden het belangrijk om goede contacten te onderhouden met uw partner, kinderen, familieleden of andere mantelzorgers. Zij kunnen altijd bij onze zorgprofessional terecht als zij vragen hebben, of belangrijke informatie met ons willen delen. Daarnaast organiseren we enkele malen per jaar mantelzorgbijeenkomsten voor hen.

Verschillende dagen en locaties

We bieden onze dagbesteding aan op verschillende locaties in de regio ’s-Hertogenbosch:

  • Dagbesteding Donkenhof, Den Dungen
  • Dagbesteding Berlerode, Berlicum
  • Zorgboerderij De Heesdonck, Schijndel
  • Dagbesteding Stadsboerderij Bij Elkaar, Rosmalen
  • Dagbesteding Hof van Hintham, ’s-Hertogenbosch

Wie betaalt deze zorg?

U kunt deelnemen aan de dagbesteding van Vivent als u een zorgindicatie heeft van de gemeente (Wmo) of het Zorgkantoor (Wlz), of met een persoonsgebonden budget (PGB). Wilt u hier meer over weten? Onze zorgprofessionals kunnen u helpen. Lees ook meer op de Regelhulppagina van de overheid.

Kom gerust eens kijken!

Wilt u eens langskomen om te zien of Vivent Dagbesteding ook bij u past? U bent u van harte welkom voor een vrijblijvende kennismaking! We bieden onze dagbesteding aan op verschillende locaties, dagen en tijden in de regio ’s-Hertogenbosch.

Wilt u meer informatie?

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met Vivent. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur via 088 – 163 70 00 en info@vivent.nl.

Bestanden

Folder Vivent dagbesteding Download folder