Start van de zorg bij dementie voor mensen ouder dan 65 jaar

Kunt u niet meer alles zelf als gevolg van uw dementie? Of heeft u juist wat hulp nodig om het allemaal zelf nog te redden? Hier leest u wat u kunt verwachten als u bent doorverwezen door uw huisarts of medisch specialist. 

U heeft geheugenproblemen. Of weet zelfs al dat u dementie heeft. Dat is heftig nieuws. Voor uzelf, maar ook voor de mensen om u heen. U gaat samen een onzeker pad in en weet niet hoe de ziekte bij u zal verlopen. Vivent begeleidt u met de juiste zorg en hulp. Centraal staat daarbij wat u wilt en wat bij u past. Dementie verandert uw leven, maar uw ziekte bepaalt niet wie u bent.

Praten met de casemanager dementie

Wilt u graag eens praten met een zorgverlener die ervaring heeft met dementie? Dan kunt u altijd terecht bij de casemanager van Vivent. Die komt bij u thuis als u dit wilt. Zonder dat u iets moet. Samen met u, uw partner of uw kinderen kijkt de casemanager welke ondersteuning u nodig heeft. Of hoe u samen bepaalde problemen oplost of kunt voorkomen. En welke zorg of hulpmiddelen u daarbij kunt gebruiken. Als dat nodig is, helpt de casemanager u om de zorg goed te regelen.

Bezoek het Alzheimercafé

Wilt u meer weten over dementie? Of wilt u graag praten met anderen die met dementie te maken hebben? Breng dan eens een bezoek aan het Alzheimercafé. Dit café is bedoeld voor mensen met dementie, hun partner, kinderen en anderen die interesse hebben in dementie. Het Alzheimercafé is gratis, aanmelden is niet nodig.

Ontmoetingsgroep

Ook anderen hebben te maken met dementie. Soms is het fijn om daar samen over te praten. Of om ervaringen met elkaar te delen. U bent welkom bij de Ontmoetingsgroep. Daar praat u samen met een groepsbegeleider en een psycholoog over wat u bezighoudt.

Wie betaalt de zorg?

De wijkverpleegkundige en de casemanagers worden vergoed vanuit uw zorgverzekeraar. Meestal wordt u naar ons verwezen door de huisarts of geriater, maar dat is niet noodzakelijk. Of lees meer op de Regelhulppagina van de overheid.

Wilt u meer informatie?

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met Vivent. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur via 088 – 163 70 00 en info@vivent.nl.

Bestanden

Folder dementie Download folder