Longzorg

Vivent is expert op het gebied van longzorg aan mensen met COPD, astma, longfibrose, sarcoïdose, of een andere (chronische) longziekte. De gespecialiseerde longverpleegkundige van Vivent bezoekt u aan huis.

Gespecialiseerd
longverpleegkundige

De longverpleegkundige verleent geen lichamelijke zorg, maar kan u wel uitgebreid adviseren en begeleiden. Als casemanager Longzorg coördineert zij tevens alle zorg die u nodig heeft. Daarvoor werkt ze nauw samen met andere hulpverleners; zo zijn er korte lijnen met de huisarts, fysiotherapeut, psycholoog en de specialisten in het ziekenhuis.

Start van de zorg

Onze longverpleegkundige wordt  ingeschakeld door uw longspecialist, uw huisarts, longarts of longfysiotherapeut. Zij neemt dan contact met u op voor een intakegesprek aan huis. Bij de inzet van zorg gaan ze altijd uit van uw mogelijkheden, wensen en behoeften, waar mogelijk. Het streven is dat u zo zelfstandig kunt blijven functioneren.

Wie betaalt de zorg?

De huisbezoeken van de longverpleegkundige worden vergoed door uw zorgverzekeraar. De vergoeding valt onder de basisverzekering, u hoeft geen eigen bijdrage te betalen.

Wilt u meer informatie?

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met de longverpleegkundige van Vivent, Odette Koekenberg: 06-52 60 97 27 of o.koekenberg@vivent.nl .

Onze gespecialiseerde longverpleegkundige is expert in de behandeling van longaandoeningen. Ze neemt deel aan regionale en landelijke netwerken en geeft ook scholing.

Medewerker aan het woord

“Je bent meer dan alleen je longziekte”

Odette Koekenberg is al 8 jaar gespecialiseerd longverpleegkundige bij Vivent. “Ik begeleid cliënten bij de lichamelijke en psychosociale aspecten rondom een chronische (long)aandoening.”

Lees het verhaal