Nieuws en maatregelen Coronavirus

Lees hier het laatste nieuws van Vivent over de voorzorgsmaatregelen en versoepelingen in verband met het coronavirus.

Lees meer

13 kersverse gediplomeerde Lefgozers bij Vivent

Zaterdag 10 juli 2021

In slechts 1,5 jaar tijd hebben 13 Lefgozers 2 opleidingen bij Vivent afgerond. Zij hebben vrijdag 9 juli hun diploma Verzorgende IG en Medewerker Maatschappelijk Zorg ontvangen. Een Lefgozer is iemand die afkomstig is uit een andere branche die de overstap naar de ouderenzorg heeft gemaakt. Het Lefgozer project m/v helpt daarbij en zorgt voor de juiste opleiding en werkervaring. Het was zeker niet altijd gemakkelijk (ook door de coronatijd) maar dat heeft deze kanjers niet weerhouden om door te zetten. Zij hebben een topprestatie geleverd! Eén Lefgozer is zelfs cum laude geslaagd.

Dit resultaat is natuurlijk in eerste instantie te danken aan de inzet en het doorzettingsvermogen van de Lefgozers zelf. Maar tevens ook onze dank aan alle begeleiders. Zij hebben het op de werkvloer mogelijk gemaakt dat de Lefgozers in deze korte periode heel veel hebben kunnen leren. Alle Lefgozers van harte gefeliciteerd met dit prachtige resultaat! Heel veel succes met het vervolg van jullie carrière bij Vivent. We zijn megatrots op alle 13 nieuwe gediplomeerde collega’s.

Vivent bestuurder Pieter Hermsen over de diplomering: “Wat een fantastische prestatie van onze Lefgozers. Een van de betekenissen van ‘Lefgozer’ is ‘stoere bink’ en een andere: ‘durfal’. Wat geweldig dat jullie het gedurfd en gedaan hebben en van harte welkom als gediplomeerde collega!”.

Aandacht in het Brabants Dagblad

De 1e lichting gediplomeerden is ook het Brabants Dagblad niet onopgemerkt gebleven. Zie het eerder verschenen artikel over de Lefgozers bij Vivent en Van Neynsel.

Het Lefgozer (m/v) traject

In de ouderenzorg is er een grote behoefte aan extra, geschoold personeel. Gelukkig zijn er in de Nederlandse beroepsbevolking gigantisch veel mensen die nu in een andere baan zitten, maar graag naar de ouderenzorg zouden overstappen. In de basis hebben zij affiniteit met zorg, en dan specifiek met ouderenzorg. Het Lefgozer traject helpt bij de overstap naar de ouderenzorg. Dat doen ze onder meer door de juiste voorwaarden met elkaar af te spreken, maar ook door de zij-instromer te begeleiden in deze spannende verkenningstocht.
In het Lefgozer traject wordt iemand in 1,5 jaar opgeleid tot Verzorgende (niveau 3). De Lefgozer gaat hiervoor weer naar school, een bbl-opleiding volgen. Dit betekent dat hij of zij  vanaf dag één werken en leren combineert. De opleiding tot Verzorgende duurt normaal gesproken 3 jaar. Als Lefgozer doe je diezelfde opleiding in de helft van de tijd, dat maakt de Lefgozer opleiding een intensief traject. Bekijk meer info op de website van Lefgozers.nu.

Volg ons op