Nieuws en voorzorgsmaatregelen Coronavirus

Vivent volgt de richtlijnen van het RIVM in het belang van de gezondheid van onze cliƫnten en onze medewerkers. Lees hier het laatste nieuws en de voorzorgsmaatregelen die we nemen.

Lees meer

Activiteitenbegeleiding bij Vivent Hof van Hintham

Woensdag 8 juli 2020

De activiteitenbegeleiders bij Vivent Hof van Hintham zorgen ervoor dat er regelmatig activiteiten worden georganiseerd voor hun bewoners.

Puur Dans

‘Puur Dans’ kwam op bezoek, waarin danseres Maaike Ebben samen met MiMakker Puck een voorstelling bracht in de tuin van de woningen. De bewoners genoten enorm van de muziek, waarbij ze door Maaike dansend en bewegend werden “uitgenodigd” om mee te doen. Hierdoor ontstonden mooie momenten van samen dansen en bewegen.

Natuurlijk waren er ook de grappen en grollen, vooral als MiMakker Puck er niets van bakte of werd afgeleid door een mier terwijl ze instructies kreeg. Een bijzonder optreden waarbij lachsalvo’s en ontroering elkaar afwisselden. Toen het afgelopen was hoorden we een dame zeggen: “Prachtig, het was nog mooier dan ik vooraf gedacht had” waarop haar buurvrouw zei: “Geweldig dat ze dit doen!” Het was bijzonder en mooi, voor herhaling vatbaar. En … het idee om dit een keer ‘s avonds als theatervoorstelling aan te bieden was geboren.

Een wandeling naar de volkstuintjes

Bij woning 8 hebben we gewandeld met een aantal bewoners. We hebben de volkstuintjes bezocht waar we verschillende groenten zagen groeien en veel bloemenpracht konden aanschouwen. De fruitbomen en vijgenbomen stonden er ook prachtig bij! “Die plukte ik vroeger ook” zei een bewoonster glimlachend en wijzend naar de sperziebonen. Sommige tuinders maakten een praatje met ons en lieten trots hun planten zien.

Na de wandeling door de volkstuinen liepen we een stuk langs het water om een stop te maken bij het plaatselijke cafetaria voor een lekker ijsje. Daar genoten we (op veilige afstand) van de traktatie voordat we weer naar huis gingen.

Volg ons op