fbpx

Nieuws en voorzorgsmaatregelen Coronavirus

Vivent volgt de richtlijnen van het RIVM in het belang van de gezondheid van onze cliënten en onze medewerkers. Lees hier het laatste nieuws en de voorzorgsmaatregelen die we nemen.

Lees meer

‘Babbelplekske’ nieuwe mogelijkheid om naaste weer te ontmoeten

Maandag 11 mei 2020

Afgelopen weekend zijn er bij Vivent meerdere ‘Babbelplekskes’ in gebruik genomen. Dit zijn speciaal ingerichte ontmoetingsplekken waar bewoners hun naasten kunnen spreken via de telefoon en achter glas. Het Babbelplekske is positief ontvangen door familie van bewoners en zorgde meteen al voor veel emotionele en mooie momentjes.

Voor bewoners en naasten is dit een prettig en erg welkom initiatief, gezien de landelijke bezoekersstop in de meeste verpleeghuizen. Wij hopen hiermee de nadelige gevolgen, die de bezoekersstop ook bij Vivent heeft veroorzaakt, te verminderen.

De Babbelplekskes bevinden zich buiten op de begane grond van de meeste woonzorgcentra van Vivent en zijn herkenbaar door de opvallende groene tent. Ze zijn onlangs neergezet en ingericht op de plekken waar woningen nog geen bezoekfaciliteit hadden. Op de plekken bij woonzorgcentra waar bezoek al mogelijk was, omdat woningen of afdelingen zich op de begane grond bevinden, worden waar nodig ook nog tenten geplaatst.

Het Babbelplekske bij Vivent De Hooghe Clock

Babbelplekske De groene tent bij het Babbelplekske

De gesprekken tussen naaste en bewoner gaan via een mobiele telefoon. De bewoner zit binnen in een ruimte en kan de naaste(n) zien door een raam. Elke bewoner mag maximaal 1x per week een naaste ontvangen, zodat er voor iedere bewoner in het centrum een mogelijkheid is voor een ontmoeting. Uiteraard gelden ook hier de RIVM-richtlijnen. Bij elk woonzorgcentrum is een contactpersoon aangewezen om de afspraak tussen bewoner en naasten te organiseren. Een medewerker van Vivent begeleidt de bewoner bij het telefoongesprek. De familie heeft eerder al een brief gehad met daarin een uitleg hoe gebruik te kunnen maken van het Babbelplekske.

We hopen dat deze ontmoetingsplekken maar tijdelijk nodig zijn en de bezoekersstop binnenkort kan worden opgeheven of versoepeld.

Volg ons op