Nieuws en voorzorgsmaatregelen Coronavirus

Vivent volgt de richtlijnen van het RIVM in het belang van de gezondheid van onze cliënten en onze medewerkers. Lees hier het laatste nieuws en de voorzorgsmaatregelen die we nemen.

Lees meer

Belangrijke informatie Coronavirus

Donderdag 22 april 2021

Versoepelingen maatregelen bij bezoek Vivent woonzorgcentra

Het landelijk Outbreak Management Team (OMT) heeft advies gegeven over de maatregelen tegen het coronavirus in de ouderenzorg. Er zijn meer mogelijkheden om te verruimen in bezoek en contact. Per 8 april 2021 is het beleid als volgt: 

  • Nu de meeste bewoners en zorgmedewerkers zijn gevaccineerd tegen het coronavirus, kunnen we het bezoekersbeleid voorzichtig aanpassen. In aansluiting op het landelijk beleid bent u weer welkom met meerdere bezoekers. Er zit geen maximum meer op het aantal bezoekers op de eigen kamer van de bewoner. U kunt plaatsnemen op de kamer van de bewoner of in de openbaar toegankelijke ruimtes. Contact, zoals het geven van een knuffel, is weer mogelijk als u klachtenvrij bent. Een mondkapje in de kamers van de bewoners is niet meer verplicht. Wij verwachten geen coronatest of vaccinatiebewijs van u tijdens een bezoek, maar vertrouwen op uw zorgvuldigheid en vragen u om alleen te komen als u geen klachten heeft. 
  • In de openbaar toegankelijke ruimtes van onze woonzorgcentra blijft een mondkapje wel voor iedereen verplicht. Vivent voorziet in (chirurgische) mondkapjes voor medewerkers, bewoners en bezoekers. We vertrouwen erop dat u per bezoek alleen het exemplaar neemt dat u voor dat bezoek nodig heeft.
  • Op alle woningen en afdelingen dient een bezoeker zich bij binnenkomst te blijven registreren. Zo kunnen wij u altijd bereiken mocht dat in het kader van contactonderzoek nodig zijn. Een registratieformulier is hiervoor beschikbaar.
  • Uiteraard gaan we ervan uit dat u onze woonzorgcentra niet bezoekt gedurende de tijden dat er een avondklok geldt. Mocht er een calamiteit zijn waardoor uw aanwezigheid noodzakelijk is, dan kunt u natuurlijk wel tijdens de avondklokuren in onze woonzorgcentra terecht.
  • De volgende algemene maatregelen blijven in de openbaar toegankelijke ruimtes van kracht: houd 1,5 meter afstand, blijf thuis bij gezondheidsklachten en zorg voor goede handhygiëne.

Aangepast beleid revalidatieafdelingen Vivent Mariaoord

De versoepelingen op bezoek en contact zijn nog niet van toepassing op de afdelingen voor geriatrische revalidatiezorg in Vivent Mariaoord. Hier verblijven nog veel cliënten die niet zijn gevaccineerd. Op dit moment is het daarom op die specifieke afdelingen niet verantwoord om te versoepelen. Hier  geldt dus nog dat u welkom bent met maximaal 2 bezoekers van 13 jaar of ouder per bewoner. We doen nog steeds het dringende verzoek om het bezoek per bewoner te beperken tot eenmaal per dag. U kunt plaatsnemen op de slaapkamer van de bewoner of in de openbaar toegankelijke ruimtes.  Wij verzoeken u om uw mondkapje ook tijdens uw bezoek zoveel als mogelijk op te houden voor de veiligheid van de bewoner, uzelf en het personeel. Bij uitzondering kunt u het kapje afdoen onder voorwaarde dat er 1,5 meter afstand gehanteerd wordt. We verzoeken u dan het kapje op de kin te zetten (niet volledig afdoen).

Restaurants

De maatregelen die per 8 maart 2021 zijn ingezet, blijven van kracht. U mag het restaurant bezoeken met maximaal 3 personen aan een tafel. In het restaurant mogen maximaal 30 personen tegelijk aanwezig zijn. In het kader van eventueel contact- en brononderzoek moet iedereen zich bij binnenkomst registreren. Daarnaast gelden uiteraard alle algemene voorzorgsmaatregelen.

Per 29 april 2021 gaan ook de terrassen van onze restaurantlocaties weer open. De openingstijden zijn tussen 12.00 uur en 18.00 uur. We volgen hierbij de landelijke richtlijnen voor reservering en inschrijving ter plekke. Daarnaast gelden uiteraard alle algemene voorzorgsmaatregelen.

Contactberoepen en activiteiten

De pedicure en de kapper zijn weer welkom in onze woonzorgcentra. We zorgen dat bewoners van verschillende woningen of afdelingen niet tegelijkertijd in de behandelruimte aanwezig zijn. Kerkdiensten en activiteiten vinden weer plaats, met alle benodigde voorzorgsmaatregelen.

Vivent Dagbehandeling en Vivent Dagbesteding

Op de locaties van Vivent Dagbehandeling en Vivent Dagbesteding blijven strikte voorzorgsmaatregelen gelden.

Gebruik beschermingsmiddelen bij zorg in de thuissituatie

Vanaf 29 september gelden de volgende afspraken:

  • Bij zorg en behandeling binnen 1,5 meter maakt de zorgmedewerker altijd gebruik van een mondmasker.
  • Bij een verdenking van corona of bij een vastgestelde besmetting maakt de zorgmedewerker bij zorg en behandeling binnen 1,5 meter gebruik van de volledige set beschermingsmiddelen: mondmasker, schort, handschoenen en spatbril.

Zo kunnen we veilig de beste zorg blijven leveren. 

Bezoek na vakantie

Landelijk is het advies om na een vakantie in een land waar code oranje geldt 10 dagen thuisquarantaine aan te houden. Bent u op vakantie geweest in één van deze landen? Dan verzoeken we u om onze woonzorgcentra twee weken niet te bezoeken.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over het Coronavirus? Kijkt u dan op de website van het RIVM​ of bel met het landelijke informatienummer 0800-1351.

Volg ons op