fbpx

Nieuws en voorzorgsmaatregelen Coronavirus

Vivent volgt de richtlijnen van het RIVM in het belang van de gezondheid van onze cliënten en onze medewerkers. Lees hier het laatste nieuws en de voorzorgsmaatregelen die we nemen.

Lees meer

Belangrijke informatie Coronavirus

Dinsdag 21 juli 2020

Vivent volgt de richtlijnen van het RIVM in het belang van de gezondheid van onze cliënten en onze medewerkers. Wij nemen daarom voorzorgsmaatregelen in samenwerking met de GGD.

Bezoek weer mogelijk bij Vivent woonzorgcentra

Onlangs informeerden wij onze vaste bezoekers en 1e contactpersonen over de bezoekregeling van Vivent. Zoals u waarschijnlijk al heeft vernomen is woensdag 24 juni tijdens de persconferentie van het Ministerie van Volksgezondheid bekendgemaakt dat bezoek bij verpleeghuizen weer mogelijk is, tenzij er nog sprake is van een besmetting. Ook de Vivent woonzorgcentra kunnen weer worden bezocht en dat is goed nieuws! De 1e contactpersonen van onze bewoners worden per e-mail geïnformeerd. Zij ontvangen deze brief en een belangrijke bijlage.

Bezoek na vakantie

Landelijk is het advies om na een vakantie in een land waar code oranje geldt twee weken thuisquarantaine aan te houden. Bent u op vakantie geweest in één van deze landen? Dan verzoeken we u om onze woonzorgcentra twee weken niet te bezoeken.

Onze restaurant gaan weer open!

U bent weer van harte welkom in onze restaurants.

 • Vivent De Hooghe Clock
  Open vanaf maandag 29 juni 2020
  Tussen 16:30 en 17:30 uur is het restaurant gereserveerd voor de avondmaaltijd van de bewoners van onze zorgappartementen
 • Vivent Mariaoord
  Open vanaf 1 juli 2020
  Openingstijden: van 10:00 tot 17:30 geopend
  Het assortiment is aangepast aan de Corona maatregelen. Het restaurant heeft als extra dienst de mogelijkheid geïntroduceerd om vóór 11:00 uur in de ochtend telefonisch broodjes te bestellen die afgehaald kunnen worden in het restaurant.
 • Vivent  Berlerode
  Open vanaf maandag 6 juli 2020
  Openingstijden: van 10:00 tot 17:00 uur
  ’s-Middags wordt de warme maaltijd geserveerd voor de zelfstandige appartementen.

Spelregels
In alle restaurants geldt dat bezoekers moeten plaatsnemen aan een tafel. Iedereen dient 1,5 meter afstand van elkaar te houden (behalve personen van eenzelfde huishouden). Onze inrichting is hierop aangepast. Omdat wij in onze restaurants niet meer dan 100 personen kunnen ontvangen, hoeven wij niet te werken met reserveringen of andere administratieve handelingen uit te voeren.

Kwaliteit neusmondmaskers

In de media is 25 mei berichtgeving geweest over ondeugdelijke neusmondmaskers die worden gebruikt in sommige verpleeghuizen. Graag benadrukken wij dat Vivent de mondmaskers inkoopt via het Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LCH). Alle materialen die worden uitgeleverd door het LCH, worden door hen uitgebreid getest. Hoe dit in zijn werk gaat, staat op deze pagina vermeld. Als materialen binnenkomen bij Vivent vindt nog een extra controle plaats of inderdaad het type masker geleverd is dat we hebben besteld. Bij twijfel worden de artikelen niet ingezet binnen Vivent.

Aangepaste openstelling  Vivent Dagbesteding en Vivent Dagbehandeling per 25 mei

Per 25 mei 2020 bieden wij op al onze dagbestedingslocaties weer een vorm van Dagbesteding aan en openen wij ook weer onze Dagbehandeling. Wij moeten daarbij de 1,5 meter afstand zorgvuldig in acht nemen. Dat betekent dat we de activiteiten en behandeling in kleinere groepen en in aangepaste vorm zullen aanbieden. Uiteraard nemen we daarbij alle voorzorgmaatregelen volgens de richtlijnen van het RIVM in acht. De bezoekers van Vivent Dagbehandeling en Vivent Dagbesteding worden persoonlijk geïnformeerd.

Vrijwilligers, kappers, pedicure in onze woonzorgcentra

De afgelopen dagen ontvangen we veel vragen rondom vrijwilligers, kappers en (niet-medische) pedicures in onze woonzorgcentra. Dit in verband met het versoepelen van de maatregelen voor contactberoepen en horeca. Echter, zolang het verbod op bezoek in de verpleeghuizen nog van kracht is, kunnen in de verpleeghuizen de kappers en pedicures nog niet open en is het beleid omtrent vrijwilligers nog niet aangepast. We houden daarmee de kans dat kwetsbare mensen in het verpleeghuis alsnog besmet worden zo klein mogelijk.

Annulering evenementen en groepsactiviteiten

Alle evenementen en activiteiten in groepen zijn tot nader bericht afgelast.
In de woningen van onze woonzorglocaties worden alternatieve individuele of kleinschalige activiteiten voor onze bewoners georganiseerd.

Bericht van de cliëntenraden Vivent

Ook in deze moeilijke tijd kunt u bij de cliëntenraden van Vivent terecht. Zij richten zich tot alle betrokkenen in deze brief.

Actuele situatie

Vivent monitort actief de landelijke ontwikkelingen en de gezondheidssituatie van onze cliënten en medewerkers. Wij handelen volgens de protocollen en nemen alle benodigde maatregelen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over het Coronavirus? Kijkt u dan op de website van het RIVM​ of bel met het landelijke informatienummer 0800-1351.

Volg ons op