Nieuws en maatregelen Coronavirus

Lees hier het laatste nieuws van Vivent over de voorzorgsmaatregelen en versoepelingen in verband met het coronavirus.

Lees meer

Belangrijke informatie Coronavirus

Donderdag 15 juli 2021

Maatregelen bij constatering besmetting woonzorgcentrum

We zien in heel Nederland het aantal besmettingen toenemen. We houden de ontwikkelingen goed in de gaten en volgen de landelijke richtlijnen.
Als er in één van onze woonzorgcentra een besmetting geconstateerd wordt, dan gelden de volgende maatregelen:

 • Dragen van mondneusmasker in openbaar toegankelijke ruimtes, voor alle bezoekers en medewerkers. Vivent voorziet hierin.
 • Dragen van mondneusmasker bij contact binnen 1,5 meter afstand
 • Mondneusmasker mag op de kamer van bewoners weer af, tenzij er een verdenking/besmetting is bij de betreffende bewoner
 • Extra alert zijn op handhygiëne

Versoepelingen maatregelen bij bezoek Vivent woonzorgcentra, revalidatieafdelingen en in de Thuiszorg

Vivent volgt de nieuwe richtlijn van de overheid. Daarom gaan we een paar volgende stappen zetten, die vanaf zaterdag 26 juni gelden:

 • Mondkapjesplicht vervalt. Voor cliënten, medewerkers, vrijwilligers en naasten geldt dat een mondkapje dragen binnen de woning, afdeling of bij de cliënt thuis niet verplicht is als zij klachtenvrij zijn. Mondkapjes zijn ook niet meer verplicht in onze restaurants, gangen en onze openbare verkeersruimtes, indien 1.5 meter afstand houden mogelijk is. Maar:
  • wanneer u zich prettiger voelt om wel een mondkapje te dragen, dan mag dat uiteraard. We blijven de maskers laagdrempelig verstrekken bij de ingang van onze locaties.
  • op plekken waar de vaccinatiegraad (nog) niet 80% is, of waar we dit niet weten, blijven we een mondkapje dragen.
  • elke zorgmedewerker van Vivent maakt zelf de professionele inschatting om het mondkapje wel of niet te dragen, rekening houdend met de 1,5 meter afstand daar waar mogelijk. Een zorgmedewerker draagt bijvoorbeeld nog wel een mondkapje als intensieve zorg nodig is binnen de 1.5 meter of in het geval zij zich daar prettiger bij voelen.
  • bij een verdenking van corona of bij een vastgestelde besmetting: de zorgmedewerker gebruikt de beschermingsmiddelen zoals mondmasker, schort, handschoenen en spatbril.
 • Contact binnen 1,5 meter afstand mag in woonzorgcentra, dagbesteding, thuiszorg en dagbehandeling, mits klachtenvrij.
 • Er zit geen maximum meer op het aantal bezoekers van de bewoner (woonzorgcentra)
 • De volgende algemene maatregelen blijven in de openbaar toegankelijke ruimtes van kracht: houd 1,5 meter afstand, blijf thuis bij gezondheidsklachten en zorg voor goede handhygiëne.

Per 1 juli gelden deze versoepelingen ook voor de revalidatieafdelingen op Vivent Mariaoord. Eerder gold daar nog aangepast beleid. 

Contactberoepen en activiteiten

Per 5 juni zijn alle contactberoepen weer welkom in onze woonzorgcentra. Kerkdiensten en activiteiten vinden weer plaats, met alle benodigde voorzorgsmaatregelen.

Restaurants

Per 19 mei zijn de openingstijden van het restaurant en de terrassen verruimd:

 • Vivent Berlerode: 10:00 – 17:00 uur
 • Vivent De Hooghe Clock: 9:00 – 19:30 uur
 • Vivent Mariaoord: 10:00 – 19:30 uur

We volgen hierbij de landelijke richtlijnen voor reservering en inschrijving ter plekke. U mag het restaurant bezoeken met maximaal 3 personen aan een tafel. In het kader van eventueel contact- en brononderzoek moet iedereen zich bij binnenkomst registreren. Daarnaast gelden uiteraard alle algemene voorzorgsmaatregelen.

Bezoek na vakantie

Landelijk is het dringende advies om na een vakantie in een land waar code oranje geldt 10 dagen thuisquarantaine aan te houden. Voor sommige landen geldt een quarantaineplicht. Dit geldt ook als u gevaccineerd bent.
Bent u op vakantie geweest in een land met een oranje reisadvies? Dan verzoeken we u om onze woonzorgcentra twee weken niet te bezoeken.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over het Coronavirus? Kijkt u dan op de website van het RIVM​ of bel met het landelijke informatienummer 0800-1351.

Volg ons op