Nieuws en voorzorgsmaatregelen Coronavirus

Vivent volgt de richtlijnen van het RIVM in het belang van de gezondheid van onze cliënten en onze medewerkers. Lees hier het laatste nieuws en de voorzorgsmaatregelen die we nemen.

Lees meer

Belangrijke informatie Coronavirus

Donderdag 29 oktober 2020

Pand Repelweg Vught uit voorzorg gesloten

Het gebouw aan de Repelweg 8 in Vught is in verband met corona tijdelijk gesloten. Daarin zijn onder andere Vivent Dagbesteding en de kantoren van de thuiszorgteams in Vught gevestigd. De gezondheid van onze cliënten en medewerkers staat voor ons bovenaan. Het  kon niet worden uitgesloten dat een aantal besmettingen met corona was terug te leiden naar dit pand. Daarom wordt het, uit voorzorg en om verdere besmetting te voorkomen, ontsmet voordat het weer kan worden betreden.

Vivent Dagbesteding op deze locatie is daarom tot en met 11 november gesloten. Cliënten die de afgelopen week deze dagbestedingslocatie hebben bezocht zijn geadviseerd om preventief in quarantaine te gaan.

De medewerkers van Vivent hebben conform de protocollen het werk uitgevoerd, alle voorzorgsmaatregelen zijn getroffen en er is gebruik gemaakt van beschermende middelen. We blijven er alles aan doen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Sluiting restaurants

Ons restaurants in Vivent Mariaoord, Vivent Berlerode en Vivent De Hooghe Clock zijn vanaf 14 oktober tot nader bericht gesloten. Voor de maaltijden van onze bewoners wordt uiteraard een passende oplossing verzorgd. Lees ook deze brief, die naar de contactpersonen van onze bewoners is gestuurd.

Maatregelen bij bezoek Vivent woonzorgcentra

Het bezoekersbeleid wordt per 14 oktober verder aangepast. 

  • In de gezamenlijk gebruikte ruimtes van onze woonzorgcentra is een mondkapje voor iedereen verplicht. Wij verzoeken bezoekers dringend om dit zelf mee te brengen.
    Op de slaapkamer van de bewoner mag een bezoeker het mondkapje afdoen onder voorwaarde dat er 1,5 meter afstand gehanteerd wordt.
  • Maximaal 2 bezoekers per bewoner mogen de woning of afdeling betreden. De bezoekers mogen plaatsnemen op de slaapkamer van de bewoner.
    Komt de bezoeker met meer dan 2 personen, dan wordt de bezoeker verzocht om de bewoner met maximaal twee personen op te halen en mee te nemen om een plaatsje in de gezamenlijk gebruikte ruimtes te zoeken. Daarbij wordt de bezoeker dringend verzocht om, net zoals dat thuis voor iedereen geadviseerd wordt, onze bewoners met maximaal 3 bezoekers van 13 jaar of ouder tegelijkertijd te bezoeken.
  • Op alle woningen en afdelingen dient een bezoeker zich bij binnenkomst te registreren. Zo kunnen wij u altijd bereiken mocht dat in het kader van contactonderzoek nodig zijn. Een registratieformulier is hiervoor beschikbaar.
  • De volgende algemene maatregelen blijven uiteraard van kracht: houd 1,5 meter afstand, blijf thuis bij gezondheidsklachten en zorg voor goede handhygiëne

Lees ook deze brief, die naar de contactpersonen van onze bewoners is gestuurd.

Gebruik beschermingsmiddelen bij zorg in de thuissituatie

Vanaf 29 september gelden de volgende afspraken:

  • Bij zorg en behandeling binnen 1,5 meter maakt de zorgmedewerker altijd gebruik van een mondmasker.
  • Bij een verdenking van corona of bij een vastgestelde besmetting maakt de zorgmedewerker bij zorg en behandeling binnen 1,5 meter gebruik van de volledige set beschermingsmiddelen: mondmasker, schort, handschoenen en spatbril.

Zo kunnen we veilig de beste zorg blijven leveren. 
Lees hier de brief die naar de thuiszorg cliënten wordt gestuurd.

Bezoek na vakantie

Landelijk is het advies om na een vakantie in een land waar code oranje geldt 10 dagen thuisquarantaine aan te houden. Bent u op vakantie geweest in één van deze landen? Dan verzoeken we u om onze woonzorgcentra twee weken niet te bezoeken.

Vivent Dagbesteding en Vivent Dagbehandeling

Wij bieden op al onze dagbestedingslocaties een vorm van Dagbesteding aan en ook onze Dagbehandeling is geopend. Wij moeten daarbij de 1,5 meter afstand zorgvuldig in acht nemen. Dat betekent dat we de activiteiten en behandeling in kleinere groepen en in aangepaste vorm zullen aanbieden. Uiteraard nemen we daarbij alle voorzorgmaatregelen volgens de richtlijnen van het RIVM in acht. De bezoekers van Vivent Dagbehandeling en Vivent Dagbesteding worden persoonlijk geïnformeerd.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over het Coronavirus? Kijkt u dan op de website van het RIVM​ of bel met het landelijke informatienummer 0800-1351.

Volg ons op