Voorzorgsmaatregelen in verband met Coronavirus

Vivent volgt de richtlijnen van de RIVM in het belang van de gezondheid van onze cliënten en onze medewerkers. Wij nemen daarom voorzorgsmaatregelen in samenwerking met de GGD.

Lees meer

Belangrijke informatie voorzorgsmaatregelen Coronavirus

Dinsdag 26 mei 2020

Vivent volgt de richtlijnen van het RIVM in het belang van de gezondheid van onze cliënten en onze medewerkers. Wij nemen daarom voorzorgsmaatregelen in samenwerking met de GGD.

Kwaliteit neusmondmaskers

In de media is 25 mei berichtgeving geweest over ondeugdelijke neusmondmaskers die worden gebruikt in sommige verpleeghuizen. Graag benadrukken wij dat Vivent de mondmaskers inkoopt via het Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LCH). Alle materialen die worden uitgeleverd door het LCH, worden door hen uitgebreid getest. Hoe dit in zijn werk gaat, staat op deze pagina vermeld. Als materialen binnenkomen bij Vivent vindt nog een extra controle plaats of inderdaad het type masker geleverd is dat we hebben besteld. Bij twijfel worden de artikelen niet ingezet binnen Vivent.

Nieuwe bezoekregeling woonzorgcentra Vivent

Op 19 mei is tijdens de persconferentie bekend gemaakt dat bij alle verpleeghuizen in Nederland per 25 mei een versoepelde bezoekregeling ingaat. Dat is goed nieuws!
Aan de nieuwe bezoekregeling worden uiteraard wel voorwaarden gesteld, zowel vanuit de landelijke overheid als vanuit Vivent. Per bewoner is één vaste bezoeker welkom voor 45 minuten per bezoek, maximaal 2 maal per week. De bezoeker maakt hiervoor een afspraak binnen vastgestelde tijden. De bezoeker moet vrij zijn van coronagerelateerde klachten en een mondmasker en handschoenen dragen. 
Als er op een woning of afdeling nog COVID-19 aanwezig is of een verdenking heerst, kan helaas nog geen bezoek plaatsvinden. Momenteel is dat voor Vivent De Hooghe Clock en Vivent Donkenhof nog het geval. Op alle locaties kan uiteraard ook nog steeds gebruik gemaakt worden van beeldbellen en van de Babbelplekskes.
Bewoners/Eerste contactpersonen worden vandaag per brief geïnformeerd over de nieuwe bezoekregeling vanuit de woonzorgcentra. In de brief staat onder andere een vraag wie de vaste bezoeker gaat worden, maar ook wordt er een bijlage meegestuurd met de bezoekregels, een instructie voor de handschoenen en het mondmasker én een gezondheidsvragenlijst die moet worden ingevuld door de vaste bezoeker.

Aangepaste openstelling  Vivent Dagbesteding en Vivent Dagbehandeling per 25 mei

Per 25 mei 2020 bieden wij op al onze dagbestedingslocaties weer een vorm van Dagbesteding aan en openen wij ook weer onze Dagbehandeling. Wij moeten daarbij de 1,5 meter afstand zorgvuldig in acht nemen. Dat betekent dat we de activiteiten en behandeling in kleinere groepen en in aangepaste vorm zullen aanbieden. Uiteraard nemen we daarbij alle voorzorgmaatregelen volgens de richtlijnen van het RIVM in acht. De bezoekers van Vivent Dagbehandeling en Vivent Dagbesteding worden persoonlijk geïnformeerd.

Vrijwilligers, kappers, pedicure in onze woonzorgcentra

De afgelopen dagen ontvangen we veel vragen rondom vrijwilligers, kappers en (niet-medische) pedicures in onze woonzorgcentra. Dit in verband met het versoepelen van de maatregelen voor contactberoepen en horeca. Echter, zolang het verbod op bezoek in de verpleeghuizen nog van kracht is, kunnen in de verpleeghuizen de kappers en pedicures nog niet open en is het beleid omtrent vrijwilligers nog niet aangepast. We houden daarmee de kans dat kwetsbare mensen in het verpleeghuis alsnog besmet worden zo klein mogelijk.

Annulering evenementen en groepsactiviteiten

Alle evenementen en activiteiten in groepen zijn tot nader bericht afgelast.
In de woningen van onze woonzorglocaties worden alternatieve individuele of kleinschalige activiteiten voor onze bewoners georganiseerd.

Sluiting restaurant Vivent Mariaoord, Vivent Berlerode en Vivent De Hooghe Clock verlengd

De restaurants van Vivent Mariaoord, Vivent Berlerode en Vivent De Hooghe Clock zijn tot nader bericht gesloten. Voor de cliënten die daar de maaltijd gebruiken wordt in samenwerking met Foodconnect voor een alternatief gezorgd. Voor de zorgappartementen van Vivent De Hooghe Clock organiseren we de maaltijd op de afdeling.

Bericht van de cliëntenraden Vivent

Ook in deze moeilijke tijd kunt u bij de cliëntenraden van Vivent terecht. Zij richten zich tot alle betrokkenen in deze brief.

Actuele situatie

Vivent monitort actief de landelijke ontwikkelingen en de gezondheidssituatie van onze cliënten en medewerkers. Wij handelen volgens de protocollen en nemen alle benodigde maatregelen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over het Coronavirus? Kijkt u dan op de website van het RIVM​ of bel met het landelijke informatienummer 0800-1351.

Volg ons op