fbpx

Nieuws en voorzorgsmaatregelen Coronavirus

Vivent volgt de richtlijnen van het RIVM in het belang van de gezondheid van onze cliënten en onze medewerkers. Lees hier het laatste nieuws en de voorzorgsmaatregelen die we nemen.

Lees meer

Burgemeester Mikkers loopt mee met gespecialiseerd verpleegkundigen van Vivent

Donderdag 15 augustus 2019

Op 15 augustus liep Burgemeester Mikkers van ’s-Hertogenbosch een ochtend mee met de gespecialiseerd verpleegkundigen van Vivent. Corinne Kurpershoek, wondverpleegkundige, nodigde de burgemeester hiervoor uit. “Ik ben enthousiast over mijn vak en trots op mijn werkgever Vivent. Graag wilde ik de burgemeester laten zien wat wij voor de inwoners van zijn stad, die zorg nodig hebben, kunnen betekenen.”

Samenwerking

Corinne en burgemeester Mikkers bezochten cliënten die, naast gespecialiseerde thuiszorg van Vivent, ook gebruik maken van diensten in het kader van de Wmo. Die worden vanuit de gemeente bekostigd. Corinne: “We willen de hele situatie van de cliënt in beeld brengen: zorgvraag, woonsituatie, veiligheid en samenwerking met andere disciplines, zoals de Wmo.” Corinne en de burgemeester waren te gast bij drie cliënten die zorg ontvangen op het gebied van wonden, oncologie en niet aangeboren hersenletsel. De bezoeken gaven een goede indruk van de rol van de gespecialiseerd verpleegkundigen, de problematiek en leefsituatie en de samenwerking tussen de diverse partijen in de zorg en het welzijn van de cliënt.

Trots

De route werd afgesloten met een lunch, waarbij ook de gespecialiseerd verpleegkundigen Ilona van der Loos, Loes Zwartjes en Marjo Ferrée en de nieuwe bestuurder van Vivent, Peter Hoppener, aansloten. Zij waren daarvoor te gast bij Stadsherberg ’t Pumpke.
Hoppener: “Ik ben heel trots op ons team van Vivent! Ze hebben de burgemeester laten zien welke soms zeer complexe zorg wij leveren en met hoeveel plezier wij dat doen.”

Interesse

Burgemeester Mikkers kijkt terug op een geslaagde ochtend: “Ik vind het een cadeautje dat ik vandaag mee mocht. Ik realiseer me hierdoor weer eens extra hoe complex de zorg kan zijn.” Ook Corinne kijkt terug op een zinvolle dag waarop ze haar vak, expertise en haar organisatie heeft kunnen laten zien: “De burgemeester staat middenin de maatschappij en heeft echt interesse getoond. Het was fijn om op deze manier met de burgemeester ook over visie te kunnen praten.”

Volg ons op