Nieuws en voorzorgsmaatregelen Coronavirus

Vivent volgt de richtlijnen van het RIVM in het belang van de gezondheid van onze cliënten en onze medewerkers. Lees hier het laatste nieuws en de voorzorgsmaatregelen die we nemen.

Lees meer

De Zelfredzaamheidskoffer van Vivent

Dinsdag 13 oktober 2020
In 2019 was de Zelfredzaamheidkoffer van Vivent genomineerd voor een Zinnige Zorg Award. In deze koffer zagen de Ergocoaches van Vivent echter nog een aantal verbeterpunten. Daarom zijn ze met elkaar gaan zitten om de inhoud van de Zelfredzaamheidskoffer te bespreken. Met de doorgevoerde aanpassingen is de koffer in gebruik genomen.

Wat is de Zelfredzaamheidskoffer?

De Zelfredzaamheidskoffer biedt hulp bij algemene dagelijkse levensverrichtingen van cliënten uit de thuiszorg. In september hebben alle 26 Vivent thuiszorgteams een Zelfredzaamheidskoffer gekregen en is deze gedemonstreerd door de Ergocoaches. Ieder team beschikt dus over 1 koffer waar allerlei handige hulpmiddelen in zitten om de zelfredzaamheid van onze cliënten te bevorderen.

Denk hierbij aan hulpmiddelen zoals:

  • Handyleg
  • Washulp voor rug en tenen
  • Elastische veters
  • Oogdruppelbril
  • Aankleedstok
  • Sliplift traveller

Voordelen van de Zelfredzaamheidskoffer

Bij iedere nieuwe cliënt is er sprake van een eerste huisbezoek. Naar aanleiding van de klachten, wordt gekeken welke producten uit de Zelfredzaamheidskoffer nuttig zouden kunnen zijn. De cliënt wordt dan geïnformeerd en er wordt aangeboden om het product zelf een keertje uit te proberen (mits mogelijk qua hygiëne). Bevalt het product? Dan raden we de aan om eerst te bellen met de zorgverzekeraar, of het product misschien vergoed wordt. Daarna kan het hulpmiddel door de cliënt in gebruik genomen worden.
Door de Zelfredzaamheidskoffer behoudt de cliënt zijn of haar eigen regie en hierdoor hoeven zij niet te wachten tot de zorgverlener langskomt. Het aantal zorgmomenten neemt af omdat cliënten eerder zelfredzaam en zelfstandig zijn. Dit zorgt voor een enorme landelijke zorgkostenbesparing.

Volg ons op