Gratis zomercursus ADL voor mantelzorgers en vrijwilligers

Vrijdag 7 juli 2023

Nederland vergrijst en we hebben elkaar hard nodig. Helpt u iemand uit uw familie of omgeving bij de ondersteuning van de persoonlijke verzorging? Of wilt u dat gaan doen? Dan is deze cursus ADL wellicht iets voor u! U kunt zich nu inschrijven voor de cursus.

Leer meer over (persoonlijke) verzorging aan anderen

ADL staat voor Algemeen Dagelijkse Levensverrichtingen. We bedoelen hiermee activiteiten zoals aankleden, verplaatsen en ondersteunen bij (gebits)verzorging. Wanneer iemand beperkingen heeft of om andere redenen niet goed kan meewerken, is het niet altijd eenvoudig om hierbij te helpen. Zeker niet als u ook nog op uw eigen (fysieke) belasting wilt of moet letten. Daarom is een goede ADL-training wel zo handig en verstandig.

Voor wie is de cursus?

Deze cursus is bedoeld voor mantelzorgers, vrijwilligers en iedereen die te maken heeft met naasten, vrienden, bekenden of anderen die ondersteuning nodig hebben bij hun persoonlijke zorg. Er is geen speciale vooropleiding nodig voor deze cursus.

Wat leert u in de cursus?

In deze cursus leert u hoe u anderen kunt helpen bij hun persoonlijke verzorging. Aan bod komen:

  • Wassen/mondzorg;
  • Aankleden;
  • Bed verschonen met zorgvrager erin;
  • Verplaatsen van bed naar stoel, rolstoel en rollator;
  • Steunkousen en hulpmiddelen;
  • Toiletgang;
  • Verplaatsen met rollator en rolstoelen.

Gratis

Aan deze cursus zijn voor u geen kosten verbonden. Want goede ouderenzorg bestaat niet zonder de onmisbare inzet van familie, naasten, mantelzorgers en vrijwilligers. Van u dus. Daar zijn we u dankbaar voor en daarom organiseren we samen dit cursusaanbod. Na afloop van de cursus ontvangt u een bewijs van deelname voor eigen gebruik.

Locaties en tijden

De cursus wordt in de zomer van 2023 gegeven op meerdere plaatsen, data en tijden in de regio Noordoost-Brabant: Boxmeer, Boxtel, Den Bosch, Grave, Loon op zand, Oss, Veghel en Vught.

Inschrijven?

U kunt zich per e-mail aanmelden voor de cursus. Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u nadere informatie van ons over de cursus. U kunt uw vragen ook per e-mail stellen. Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk antwoorden. Zie in deze folder de exacte datum, hoe u zich kunt inschrijven en meer informatie over de cursus.

Aangeboden door

De cursus wordt u aangeboden door IedereenZorgt, het netwerk van samenwerkende VVT- (Verpleging, Verzorging & Thuiszorg) organisaties in Noordoost-Brabant. We krijgen daarbij professionele ondersteuning van het Koning Willem I College, het Regionaal OpleidingsCentrum (ROC) in Noordoost-Brabant.

Volg ons op