Voorzorgsmaatregelen in verband met Coronavirus

Vivent volgt de richtlijnen van de RIVM in het belang van de gezondheid van onze cliƫnten en onze medewerkers. Wij nemen daarom voorzorgsmaatregelen in samenwerking met de GGD.

Lees meer

“Het is echt een anker waar hij zich aan vast kan houden en zich veilig kan voelen.”

Maandag 21 oktober 2019

“Mijn vader gaat nu zo’n 8 of 9 maanden naar de dagbehandeling JMD van Vivent, vertelt de heer Korthout”. “Wij hebben eigenlijk voorheen nog nooit iets met de diensten van Vivent te maken gehad. In 2017 zijn we gestart met het geheugenonderzoek waaruit de diagnose dementie voor mijn vader dementie kwam. Aan de geriater hebben we gevraagd wat we het beste konden doen. Die heeft aangegeven dat er bij Vivent een dagbehandeling voor jonge mensen met dementie (JMD) is. Eigenlijk zijn er in de regio maar weinig mogelijkheden voor jonge mensen met deze aandoening.”

Een echt uitje

“Voor mijn vader is de dagbehandeling echt een uitje. Die twee dagen in de week zijn belangrijke momenten waar hij echt naartoe leeft. Hij zit dan ook altijd te wachten op de taxi als het weer zover is. Voor ons is het vooral fijn om te weten dat er in ieder geval op die twee dagen in de week goed voor hem gezorgd wordt. Het is ook een plek waar hij zijn hart kan luchten wat heel belangrijk is.”

“Bij de dagbehandeling, vindt hij het altijd heel leuk om te zorgen voor de kippen in de dierenweide. Wat voor ons heel bijzonder is om te zien is dat hij heel actief is bij de sportactiviteiten. Dat was voor ons heel onverwacht, dat was voorheen nooit. Of dat op jongere leeftijd anders was weet ik niet, maar wij hadden het niet eerder gezien.”

Hij is dan echt trots op zichzelf!

“Mijn vader kan met het personeel van de dagbehandeling fijne gesprekken voeren en hij gaat graag een potje biljarten. Hij is altijd trots als hij zelf taaloefeningen kan doen. Hij heeft door zijn dementie wat meer moeite met taal en als hij die oefeningen heeft gedaan is hij echt trots op zichzelf! Het is fijn dat wij met het digitale systeem dat gebruikt wordt, makkelijk kunnen communiceren met de casemanager bij Vivent. We kunnen zo ook zelf de zorg in de gaten houden en op de hoogte blijven van wat er speelt.”

De dagbehandeling is een uitkomst voor mijn vader

“Het heeft even geduurd voordat mijn vader de beslissing heeft genomen om naar de dagbehandeling te gaan”, geeft de heer Korthout aan. Hij had geen positief beeld bij de zorg. Hij dacht altijd aan de zorg waar ze je in een kamer opsloten en waar je niet meer zelf weg kon.”

“We hebben hem wel gestuurd in het maken van de beslissing, maar na een aantal kennismakingsdagen heeft hij toch zelf het besluit genomen om ermee door te gaan en nu zou hij nooit meer willen stoppen met de dagbehandeling. Ik heb het idee dat de dagbehandeling echt een uitkomst is voor mijn vader tijdens het moeilijke proces met dementie. Het is echt een anker waar hij zich aan vast kan houden en zich veilig kan voelen.”

Dagbehandeling, JMD, vivent

Volg ons op