fbpx

Nieuws en voorzorgsmaatregelen Coronavirus

Vivent volgt de richtlijnen van het RIVM in het belang van de gezondheid van onze cliënten en onze medewerkers. Lees hier het laatste nieuws en de voorzorgsmaatregelen die we nemen.

Lees meer

“Ik kan mijn dag weer invullen zoals ik dat wil”

Maandag 11 maart 2019

De 82-jarige mevrouw Van Nuus wist dat ze niet meer thuis kon blijven wonen, als ze daar zou vallen. Na een verblijf in het ziekenhuis en een revalidatieperiode op afdeling Heeseind, heeft ze nu haar plekje gevonden op afdeling Krommenhoek in Vivent Mariaoord. “Mijn leven is er echt op vooruitgegaan sinds ik hier woon.”

“Het klinkt misschien gek”, begint mevrouw Van Nuus “maar ik wist dat het eraan zat te komen. Ik had problemen met mijn knieën en was bang om te vallen. Het laatste half jaar dat ik thuis woonde, zat ik eigenlijk alleen nog maar op de bank te wachten totdat er iets zou gebeuren. Eens in de twee weken deed ik met een kennis boodschappen. Dat was het enige uitje dat ik nog had. Na een van die tripjes moest ik mijn pillen pakken. Ik kon niet meer van de bank overeind komen, omdat mijn knie dienst weigerde. Met moeite sjokte ik naar de keuken, waar ik vervolgens viel en mijn scheenbeen brak.”

Moeilijke tijd

“Na mijn operatie moest ik naar een revalidatieplek. Ik wist meteen dat ik naar Vivent Mariaoord toe wilde. Mijn overleden man die de ziekte van Parkinson had, ging hier naar de dagbehandeling. Hij had het zo naar zijn zin gehad en ik vond de omgeving prachtig. Toen zei ik al dat ik hier naartoe wilde als dat ooit nodig was. Eerlijk is eerlijk, dat viel tegen. Ik vond het moeilijk dat anderen met sprongen vooruitgingen en naar huis mochten, terwijl ik mijn tijd moest uitzitten, omdat revalidatie weinig zin had in mijn geval. Toen is de gedachte wel eens door mijn hoofd gegaan, dat het voor mij niet meer hoefde. Vanwege mijn geloof is euthanasie geen optie. Maar het was een zware periode. Ik vond het lastig dat ik voor iedere centimeter die ik wilde verplaatsen, hulp nodig had. Dankzij mijn geloof vond ik de kracht om door te gaan en te wachten totdat er elders een plaats voor me vrijkwam.”

Eigen baas

“Krommenhoek voelde als een bevrijding. Thuis was ik angstig, bang om te vallen en kwam ik zelden buiten de deur. Op deze afdeling in Vivent Mariaoord voel ik me veilig. Dankzij de rolstoel die ik hier kreeg, ben ik weer eigen baas. Ik kan naar buiten om te genieten van de prachtige omgeving en er worden regelmatig uitjes georganiseerd. Ik verveel me geen seconde. Daarnaast respecteert het verplegend personeel mijn ritme. Ze weten dat ik het liefst laat naar bed ga en niet graag vroeg opsta. Daar houden ze zoveel mogelijk rekening mee. Er moet niets. Door die vrijheid kan ik de dag invullen zoals ik wil. Dat is fijn. Mijn leven is er echt op vooruitgegaan sinds ik hier woon. Daar ben ik heel blij mee. Mijn kinderen zijn dat ook. Die zijn opgelucht dat ik op mijn plek ben, dat er goed voor me wordt gezorgd en alles op rolletjes loopt.”

Volg ons op