fbpx

Nieuws en voorzorgsmaatregelen Coronavirus

Vivent volgt de richtlijnen van het RIVM in het belang van de gezondheid van onze cliënten en onze medewerkers. Lees hier het laatste nieuws en de voorzorgsmaatregelen die we nemen.

Lees meer

Leerstraat geopend bij de woningen van Wamberg

Donderdag 12 september 2019

Aan het begin van deze maand vond de kick-off plaats van ‘De Nachtegaal’. Dit is de naam van de leerstraat bij de woningen van Wamberg. In deze woningen wonen cliënten met complexe lichamelijke aandoeningen. Roos Mekes (manager) en Miranda Blok (coördinerend verpleegkundige) verwelkomden de leerlingen en stagiaires en wensten hen komend leerjaar veel succes. De kick-off werd als een warm welkom ervaren door de studenten. “Ik voel me welkom en op mijn gemak. Ik heb superveel zin in deze stage!”

Nieuwe uitdaging
Dit leerjaar worden in De Nachtegaal vier BBL-leerlingen en zes stagiaires begeleid in hun opleiding tot zorgprofessional. Deze studenten zijn van verschillende niveaus en leerjaren. Onder toeziend oog van vijf gemotiveerde en enthousiaste leerlingbegeleiders gaan zij aan de slag. Ook de begeleiders zijn erg positief over deze innovatie, vertelt één van de begeleiders. “Ik krijg door de leerstraat weer uitdaging in mijn werk en dat houdt mij gemotiveerd.”

Het mes snijdt aan twee kanten
Na een kennismakingsperiode gaan de studenten volledig meedraaien in het zorgproces rondom de bewoners. Zij zullen na verloop van tijd taken overnemen van de gediplomeerde zorgverleners. Vanzelfsprekend zijn dit taken die passend zijn bij hun opleidingsniveau. Wel blijven de leerlingbegeleiders eindverantwoordelijk. Een bijkomend voordeel is dat door deze extra inzet er meer tijd en persoonlijke aandacht voor de bewoners is. Op deze manier snijdt het mes aan twee kanten.

Het ontstaan van de leerstraat 
Het idee van de leerstraat is ontstaan doordat Vivent haar leerlingen en stagiaires nóg beter wil begeleiden. Doordat we een team van begeleiders met de juiste motivatie inzetten, hopen we de toekomstige zorgverleners te enthousiasmeren. Overige disciplines, waaronder de fysiotherapeute, ergotherapeute, diëtiste en activiteitenbegeleidster, zijn ook betrokken bij de begeleiding van de studenten. Het doel van de leerstraat is minder uitstroom, gedegen begeleiding en natuurlijk het enthousiasmeren van mogelijke nieuwe collega’s voor Vivent.

Leerstraat Vivent

 

Volg ons op