Nieuws en voorzorgsmaatregelen Coronavirus

Vivent volgt de richtlijnen van het RIVM in het belang van de gezondheid van onze cliënten en onze medewerkers. Lees hier het laatste nieuws en de voorzorgsmaatregelen die we nemen.

Lees meer

Mooie momenten #2

Bij Vivent halen we samen het beste uit de dag. Dat doen we dus niet alleen, maar samen met al onze collega’s, bewoners, cliënten, vrijwilligers én mantelzorgers. Dat levert Mooie Momenten op, die we graag delen. Dankzij déze Mooie Momenten haalden we samen het beste uit de dag.

Een nieuw biljart voor dagbesteding Bij Elkaar

Wat zijn wij allemaal blij met dit geweldige kado! Een nieuw biljart met alle toebehoren voor onze deelnemers van dagbesteding Bij Elkaar, die hier elke dag met heel veel plezier gebruik van maken.

Onze dank is groot aan onze deelnemer Dhr.Bastiaans die als eerste het biljart in mocht wijden en zijn dochter Hettie en schoonzoon Joop. Mede dank aan Eureka Biljart Berlicum voor het plaatsen.

Bossche tegels

Onze medewerkers uit thuiszorgteam Clockenweerde bij Vivent de Hooghe Clock hebben tegeltjes aangeboden gekregen van Bosschetegels.nl. Op de tegeltjes staan mooie teksten over zorghelden.

Lekkernijen bij Vivent Hof van Hintham

Deze week stond er een kleurrijke tafel vol lekkernijen bij de Ontmoeting in Vivent Hof van Hintham. Er was veel aandacht aan besteed en het zag er prachtig uit! Woning 3 had een high tea met allerhande zoete, hartige hapjes en daarnaast veel fruit en lekkere sapjes.

Alle bewoners konden samen met een aantal verzorgenden gezellig eten ‘buiten de deur’. Zoals we allemaal weten; in een sfeervolle andere omgeving smaakt alles lekkerder!! Een mooi initiatief: in deze tijd een creatieve oplossing en een geweldig uitje voor de bewoners.

Een lekkere verkoeling

Deze dames uit Vivent thuiszorgteam Boschveld hebben drukke dagen in de vakantie periode. Daarom werken zij vele uurtjes extra met elkaar. Tijdens de tropische dagen van deze zomer hebben ze wel even een time out verdiend. Ze pakten samen een lekkere verkoeling op de Helftheuvelpassage. Smakelijk dames!

Huzarensaladen bij Vivent De Hooghe Clock

De bewoners van Vivent De Hooghe Clock zijn deze week verrast met een huzarensalade. Wat zal dat een heerlijke verfrissing zijn geweest met het warme weer van de laatste tijd.

Tactielkussen voor onze bewoners

Na een oproep via Facebook met de vraag of er iemand was die tactiele kussens voor team Welzijn en Activiteitenbegeleiding op Vivent Hof van Hintham wilde maken… kwam er gelukkig respons! Inmiddels zijn er twee mooie tactiele kussens gemaakt door vrijwilligster Cobi die we vervolgens konden inzetten bij het werk op de woningen.

De kussens zijn kleurrijk en voorzien van verschillende tast-materialen die prikkels bieden en fijn aanvoelen voor mensen die graag ‘freubelen’. “Is deze voor mij? ” vraagt mw met een stralend gezicht, wanneer er wordt verteld dat het speciaal voor haar is meegebracht. Mw gaat meteen met het kussen aan de slag en op verkenning uit. Het is een mooie manier om mensen afleiding en prikkels te bieden bij momenten van onrust en ze kunnen er lekker bezig mee zijn.

Volg ons op